Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chlapec (12) se předávkoval plynem zapalovače a zemřel

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: Wikipedia.org)
Autor: ČTK, pes - 
18. února 2010
09:47

V Břeclavi v pondělí zemřel dvanáctiletý chlapec. Zřejmě se předávkoval plynem ze spreje, kterým se plní zapalovače, uvedl dnešní Břeclavský deník.

Hochovu smrt potvrdila Iva Jobánková, ředitelka základní školy ve Slovácké ulici, kam chodil. Policie na případ uvalila informační embargo.

Podle listu byl chlapec venku s kamarádkou a měl u sebe sprej na doplňování zapalovače. Nabízel jí, ať se také nadýchne, že plyn způsobuje příjemné halucinace. Dívka se však zřejmě bála, tak mladík vdechoval obsah sám, uvedl list.

Podobné neštěstí se podle novin událo v roce 2007 na Znojemsku, kde se čicháním plynu do zapalovače otrávil třináctiletý školák. Lékařka z toxikologického centra tehdy deníku řekla, že smrt způsobil zřejmě nedostatek kyslíku. Zapalovače se plní butanem, který vytěsňuje kyslík.

Mluvčí břeclavské nemocnice Radomíra Schweitzerová označila otravu plynem ze zapalovače za ojedinělou. V nemocnici za rok ošetří 15 až 20 přiotrávených dětí. Většinou je příčinou alkohol.

sepdet ( 19. února 2010 12:52 )

mělo by být méně takových jako jsi ty!!!!!!!!!!

beruska111 ( 18. února 2010 11:30 )

no, vy jste jasnovidec. Nemůžou za to prodavači zapalovačů ani rodiče. 12 ti leté dítě nemůže rodič hlídat na každém kroku. Mě by bohužel vůbec nenapadlo varovat dítě, aby nečichalo plyn. Ale dnes po této tragédiii to jistě udělám.K varování o drogách, cigaretách, úchylácích, zlodějích,čichání barev a ředidel....přidám plyn do zapalovačů.

apple ( 18. února 2010 10:20 )

bratr mého kamaráda čichal plyn ze zapalovače,zkolaboval a je na psychiatrickém oddělení,už nikdy nebude ok.

ylatouf ( 18. února 2010 10:12 )

zase přijde s teorií,že za to můžou prodavači zapalovačů a ne rodiče.Jako je to s chlastem a cigárama.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání