Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vyhrožoval, že otráví vodu v Plzni

Miroslav Košák (52) u Krajského soudu v Plzni.
Miroslav Košák (52) u Krajského soudu v Plzni.  (Autor: Zbyněk Schnapka)
Autor: Zbyněk Schnapka, jos - 
9. února 2010
15:55

Vyhrožoval, že smrtelně jedovatým sarinem otráví vodu v Plzni, když nedostane pět miliónů korun. Miroslav Košák (52) teď stanul před Krajským soudem v Plzni a hrozí mu až 12 let vězení.

Loni v srpnu se kvůli jeho telefonátu na linku 112 totiž rozjely obrovské policejní manévry. Celé město a okolí, kde jsou zdroje pitné vody, pro Plzeň, hlídali policisté, hasiči a pracovníci vodáren. Navíc vždy analyzovali vzorky vody těsně před tím, než jí vypustili do vodovodního řadu. Všechno začalo, když si vyučený zedník Košák v jedné herně koupil mobil. „Neměl ale SIM kartu. Psalo mi to, že fungujou jen tísňové linky. Proto jsem vytočil číslo 112. Zvedla to nějaká ženská, já jí říkal, že mě trápí hemeroidy a ona to típla. To mě rozčílilo, a tak jsem jí zavolal znovu a řekl, že otrávím vodu v Plzni. Aby to bylo věrohodný, tak jsem chtěl i ty milióny,“ objasnil Košák, co ho vedlo k vyděračskému telefonátu.

„Já to myslel ale jako srandu. Je to hovadina, co jsem udělal,“ dodal jedním dechem Košák. Státní zástupce to jako legraci nevzal. Muže obžaloval z pokusu vydírání a šíření poplašné správy. „Všechna opatření policie, hasičů a vodárny mohla vyvolat strach o život u obyvatel Plzně v případě intoxikované vody,“ prohlásil státní zástupce Martin Vrba. Košák žije v zapůjčené chatce a k podpoře z pracovního úřadu si přivydělává na různých brigádách.

djaba ( 10. února 2010 10:56 )

Jasně,dal bych mu gumoléčbu , zbytečně kvůli němu mělo poplach velké množství lidí a stálo to nemalé prostředky.Teď si bude užívat v teplíčku , třikrát denně papáníčko a bez práce. Nahnal bych ho na veřejné práce s lopatou a krumpáčem - podle výkonu teprve přidělit jídlo .

mausi ( 10. února 2010 06:59 )

tenhle by tam nalil tak maximálně Okenu

vrba ( 9. února 2010 19:32 )

vzhled tohoto vtipálka mluví za všechno. Tomu, že je 52? Vždyť to je senilní sedmdesátiletý dědek.

janteto ( 9. února 2010 16:30 )

který si nakonec polepší. Boudu vymění za teplou celu, jídlo, televizi, vycházky a ani podporu nebude potřebovat. To vše zaplatíme z daní. Já bych ho spráskal až by se pos.ral, stejně nic nemá a nic nezaplatí, tak ať živoří v té boudě dál!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání