Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Opilý řidič (†18) ujížděl policii, havaroval a zemřel

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, šim - 
23. ledna 2010
14:41

Osmnáctiletý řidič v sobotu zemřel na Jihlavsku po honičce s policií. Hlídka se snažila mladíka, který vypadal opile, zastavit. Muž jim ale ujížděl a havaroval.

Řidič zřejmě vjel čelně do sněhové závěje, od které se odrazil. Pak vůz přeletěl přibližně 30 metrů a narazil do vzrostlého stromu. Řidič zraněním v jihlavské nemocnici podlehl, informovala mluvčí jihlavské policie Jana Kroutilová.

Hlídka si časně ráno všimla řidiče, který nastupoval do vozu Peugeot a jevil údajně známky opilosti. Za vozem policisté vyjeli a u čerpací stanice na Žižkově ulici ho předjeli a zastavili. Než ale stačili dojít k vozu, řidič se rozjel a ujížděl směrem na Pelhřimov, uvedla mluvčí.

Na křižovatce pak rychle ujíždějící vozidlo ztratili z dohledu. "Po projetí kopce nad křižovatkou uviděli na středovém ostrůvku oddělujícím hlavní silnici od odbočky na Kostelec havarované vozidlo. Okamžitě zastavili a běželi k automobilu. Několik metrů od vozidla nalezli ležet mladého řidiče," uvedla mluvčí.

Policisté okamžitě přivolali záchrannou službu a začali s první pomocí. Pokračovali až do příjezdu záchranářů. Muž byl převezen do jihlavské nemocnice. V dopoledních hodinách však svým zraněním podlehl.

djaba ( 26. ledna 2010 20:22 )

Ano , byl to jeden z těch bláznů , co si myslí že jsou mistři světa , ohrozil všechny okolo .

kofila ( 24. ledna 2010 06:41 )

Bez nějakého zastávání se policajtů...toho jsem opravdu daleka...Ale prosím Vás, oni měli podezření na alkohol, chtěli ho zkontrolovat, on začal ujíždět... můžete mi říct, co tedy ty policajti měli podle Vás dělat??? To ho měli podle Vás nechat jet???? Mávnout nad tím rukou??? ...Na jednom se asi schodneme...škoda mladého života. Já ale zastávám názor, že si to způsobil sám, vy zastáváte názor, že byl chudák uštván... Byl to prostě bohužel jeden z těch mladých mistrů světa, co je denně na silnici potkáváme ...

djaba ( 23. ledna 2010 21:29 )

Představa, že je někdo opilý ,znamená člověka omámeného ,sotva stojícího na nohou s velmi pomalou reakcí a téměř nekomunikujícího bez logického jednání.Tento byl schopen řídit auto a logicky ujížděl - hrozba trestu a pokuty byla motivující.Na zledovatělé neupravené komunikaci neujede daleko ani střízlivý.Nehájím alkohol za volantem ,ale v tomto případě dohonit a uštvat za každou cenu je nesmyslné a nikomu to neprospělo,naopak.

kofila ( 23. ledna 2010 20:38 )

Takže souhlasíte s tím, že ten řidič pil????????? Ano, bohužel !!!! skončil mladý život, ale jenom jeho vlastní vinou....

Barce736 ( 23. ledna 2010 19:54 )

Příliš kruté je pravda že je dobře že nikoho nevzal sebou ale přeci jen to bylo ještě v podstatě dítě. Posunula bych řidičáky tak od 21 let. Děti za volant nepatří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání