Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Udusila čtrnáctidenní dceru, stráví 6 let ve vězení

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, pes - 
6. ledna 2010
17:02

Žena, která udusila látkovou plenou svou čtrnáctidenní dceru, stráví šest let ve vězení. Díky novému trestnímu zákoníku jí soud trest snížil o dva roky.

Městský soud v Praze jí sice původně uložil osm let za vraždu, pražský vrchní soud však ve středu skutek podle nového trestního zákoníku překvalifikoval na zabití a trest snížil.

Rozsudek je nyní pravomocný, lze se proti němu pouze dovolat k Nejvyššímu soudu. Právník odsouzené Pavel Kavinek nevyloučil, že dovolání podá.

Případ se táhne od listopadu 2002, kdy vyčerpaná žena přistoupila po probdělé noci k postýlce plačící dcery, přeloženou látkovou plenou přikryla dítěti celý obličej a několik minut mu tlačila oběma rukama na nos a ústa. Šlo o první noc po dvou týdnech od narození dítěte, kterou trávila celá rodina pohromadě. Předtím žena pobývala u své matky, která jí pomáhala zvládnout péči o novorozeně.

Žena po činu strávila čtyři měsíce v psychiatrické léčebně, podle právníka je v péči psychologů a psychiatrů dodnes. Zbytek trestu si odpyká ve věznici s dozorem.

akka ( 8. ledna 2010 14:18 )

ano, je to smutné a jak. Jenže, je to těžké pak pochopit pro nás ostatní, kteří jsme si ničím podobným neprošli. Zabila své dítě...sice možná ne úmyslně, ale zabila. A pokud měla nějaké náznaky nemoci, měla být pod dozorem!!

beruschka7t ( 8. ledna 2010 13:24 )

po porodu prvního dítěte jsem trpěla laktační psychozou. Asi jsem byla zralá na psychiatrii. Myslím, že ženy by měly být před porodem seznamovány s tím, že podobné situace mohou nastat. V těchto chvílích je nutná pomoc a je nutno aby o ni žena byla schopna požádat. Takový kecy že miluju své dítě a že budu vzorná matka - v té chvíli to nepomůže - já to zažila. Přeju jí aby se z toho dostala. Ten trest je nesmysl. Výčitky svědomí jsou horší

anasyi ( 7. ledna 2010 20:45 )

uz me nebavis.Pisu sproste?Napsala jsem vulgarni prispevek?Vis co?Uz mi polib ***

2169 ( 6. ledna 2010 21:06 )

Zapoměla jsem důležitou věc.Bohužel v naší zemi stojí nše justice za dvě věci,však víte za jaké!?

2169 ( 6. ledna 2010 21:00 )

Hrůza.Běhá mi mráz po zádech.Mám sedmiměsíční holčičku,a zbláznila bych se,kdybych o ni přišla.Kolik nocí já nespala kvůli miminku,a jen proto aby se jí něco nestalo,hlídala jestli dýchá.6 let je málo,už bych ji nedala šanci žít normální život,jako ji ona nedala svému děvčátku.Neomluvitelný čin,ani pro depresáky!Tedˇnebudu spát z té zrůdy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání