Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Při požáru domu zahynul muž i jeho pes

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Hasiči Jm kraje)
Autor: ČTK, rvs - 
22. prosince 2009
09:09

Při nočním požáru rodinného domu na Zlínsku zahynul pětačtyřicetiletý muž i jeho pes.

Značně ohořelé torzo lidského těla nalezli hasiči při odstraňování sutin a zborcených částí stavení v jedné z místností. Příčinu požáru zjišťují hasiči i policie, způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na 800 000 korun.

Požár zpozorovali sousedé, kteří událost nahlásili na tísňovou linku. V době příjezdu hasičů už byla v plamenech celá střecha a dvě obytné místnosti přízemního domu. "Hasiči postupně rozvinuli pět útočných proudů vody a snažili se o rychlou lokalizaci. Požár se rychle rozšířil a plamenům postupně podlehla celá střecha i stropy, které se probořily do místností," uvedl Mitáček.

Hasiči dál bojovali s požárem a postupně pronikali do domu, kde nalezli torzo lidského těla. "Předpokládáme, že šlo o majitele. Dalším průzkumem byl nalezen i mrtvý pes," přiblížil Mitáček. Likvidace požáru trvala několik hodin. I nadále hasiči zkoumali sutiny, neboť nebyla vyloučena možnost přítomnosti dalších osob v domě.

V těchto dnech jde na Zlínsku již o druhou tragickou událost při požáru. Minulé pondělí hasiči vyjížděli k požáru domu v sousedním Brumově-Bylnici, při kterém zemřela důchodkyně. Podle prvotního vyšetřování se třiasedmdesátiletá žena nadýchala zplodin, které způsobilo vzplanutí přímotopu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání