Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Dvě tváře lupiče: Bandita, nebo anděl?

Dvě tváře lupiče z banky
Dvě tváře lupiče z banky  (Autor: ČTK, archiv rodiny)
Autor: hoř - 
22. prosince 2009
05:11

Vzal dvě nevinné ženy v bance jako rukojmí, hrozil, že je zabije, a chtěl miliony. Na druhé straně je prý Petr K. (51) starostlivý a pečující muž. Je to člověk dvou tváří? Nebo jen jeho blízcí hrají tak trochu na city?

Ať tak, nebo tak, příběh bankovního lupiče dostává nový rozměr. Rodina se rozhodla konečně vyjít z anonymity a promluvit. „Nechápu, proč to udělal. Byli jsme tak šťastní. Díky němu mám chuť žít. Dokonce pomohl mojí mamince ve chvílích, kdy jsem to já sama nedokázala,“ svěřila se Blesku Petrova přítelkyně Jiřina (47). Kdo tedy vlastně Petr K. je?

Bandita se zbraní

- 4 hodiny držel rukojmí v bance
- nevinným vyhrožoval smrtí
- požadoval 3 miliony korun

Takhle zná lupiče celé Česko. Zafačovaného a s brýlemi přes oči, jak ho po akčním zadržení nakládají policisté do auta. Takhle zná lupiče celé Česko. Zafačovaného a s brýlemi přes oči, jak ho po akčním zadržení nakládají policisté do auta. | ČTK

Vrazil do banky v Praze 4, vytáhl na dvě nevinné ženy zbraň! Celé čtyři hodiny dokázal držel rukojmí a jediné, co ho zajímalo, byla vidina peněz. „Chci výkupné tři miliony korun! Jinak rukojmí zastřelím,“ hrozil minulou středu Petr K.

Proč to všechno ale udělal? Proč se odhodlal k tak velkému činu? Možná se bál, že přijde o svůj luxusní osmimilionový dům na Strakonicku, který mu chtěli exekutoři vydražit! Podle informací Blesku za všechno můžou podivné kšefty s realitami.

Měl dluhy a plánoval, že ho zachrání podnikatelský úvěr. Banka však jeho žádost zamítla a Petr K. začal jednal. Česko ho teď zná jako zafačovaného banditu! Ať už byl jeho motiv jakýkoliv, místo tří milionů teď dostane tak možná až 15 let vězení!

Vzorný partner

- staral se o rodinu své přítelkyně
- pečoval o její matku po mrtvici
- nikdy by nikomu neublížil

Podle blízkých Petra K. pečoval dlouhé měsíce o matku své přítelkyně Podle blízkých Petra K. pečoval dlouhé měsíce o matku své přítelkyně | archiv rodiny

Co si o něm myslí jeho blízcí? Proč to udělal? „Byl to šok, když mi zavolala policie, že Petra zadrželi. Vůbec nic jsem netušila. Byli jsme přece tak šťastní,“ svěřila se Blesku Petrova přítelkyně Jiřina (47). Plakala, když si vzpomněla, co všechno se v poslední době okolo jejího přítele dělo. Nechápe to…

„Byl mi velkou oporou, když maminka dostala mozkovou mrtvici. Staral se o ni, chodil za ní. Povídal si s ní, když jsem už já neměla sílu…,“ dodává. A co teď bude dál? To nikdo netuší.

„Nemám ani sílu se za ní zastavit a říct jí to, bude u okna pořád vyhlížet Petra,“ řekla s tím, že právě při této představě ji napadlo alespoň ukázat lidem druhou tvář jejího přítele. „Věřím, že on by neublížil nikomu, všichni o něm vědí, že je to dobrý člověk, a taky proto mi drží palce,“ dodala zhrzená Jiřina.

adelinda ( 23. prosince 2009 08:45 )

přesně tak

zirafa ( 22. prosince 2009 22:07 )

podle mě musel úplně zoufalý a nevěděl už kudy kam.... neomlouvám ho, ale dokážu se do jeho situace vžít....

zirafa ( 22. prosince 2009 22:04 )

i626 ( 22. prosince 2009 18:00 )

..až by člověk nad tím kriplem slzu uronil.

valdis ( 22. prosince 2009 16:26 )

Mal jit nejdřív do politiky!! Tam by k tem miliónum přišel hned, byl by za vodou a nemusel by čekat, že pujde sedet do kriminálu !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání