Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Bankovní lupič: Má luxusní vilu za miliony!

Autor: pet, František Prachař - 
18. prosince 2009
19:39

Lupič Petr K. (51) ze Strakonicka, který ve středu přepadl banku a vyhrožoval zabitím rukojmí, měl obrovské dluhy a bál se o svůj sedmimilionový dvojdomek, který mu chtěli exekutoři vydražit.

To byl zřejmě důvod, proč se zafačovaným obličejem držel dvě bezbranné ženy a chtěl tři miliony…

Lupič žije v malé vesnici Bělčice poblíž Blatné. Dům, který si tu zhruba před osmi lety postavil, patří k nejvýstavnějším široko daleko. Nyní v něm žije jeho nevlastní syn z druhého manželství Václav, který pracuje jako dělník v jednom z blatenských lomů.

Nevlastní syn lupiče Blesku řekl, že jeho otčím doplatil na obchodní transakci, kterou uzavřel se dvěma neznámými muži v Praze. Jako obchodník s realitami jim pronajal činžovní dům a spoléhal na výnos z nájemného. Ti dva však podle slov Václava dům po krátké době prodali a výdělek si rozdělili. „Od té doby šlo podnikání Petra z kopce,“ říká jeho nevlastní syn. Lupič z Novodvorské: To je on! Prý byl dobrým tátou!

Zhruba před třemi lety prý začaly na jeho adresu chodit výhružky o likvidaci celé jeho rodiny a hlavně dětí – s obou manželství jich má celkem pět. Václav zároveň řekl, že jeho nevlastní otec byl poslední měsíc mimořádně zasmušilý a netajil, že má velké obavy.

Drama v bance: Obchodníci z okolí viděli zásah na vlastní oči!

A má jasno: K přepadení banky ho prý donutili. „To nemohl udělat o své vůli. To rozhodně ne, nebo se musel zbláznit,“ tvrdí.

To tvrdil i lupičův obhájce Radek Chudoba, který mu byl přidělen ex offo. "Potřeboval peníze za každou cenu, protože mu vyhrožovali likvidací rodiny," tvrdí jeho právník Radko Chudoba

„Udělal to ze zoufalství, donutili ho k tomu vyděrači, chtěli po něm tři miliony, proto si šel pro úvěr, který ale nedostal,“ dodal.

Navíc  dům chtěli exekutoři v říjnu vydražit. Ze získané částky se měl umáznout dluh, který má Petr K. u Raiffeisenbank. Lupič - podnikatel se ale odvolal k soudu a ten dražbu pozastavil. Hned čtyři firmy ze šesti skončily v konkurzu. Petr K se utápěl v dluzích a nevěděl kudy kam. Snažil se žádostí o podnikatelský úvěr všechno vyřešit? A když mu banka nepůjčila, vzal do ruky zbraň...

Podle Chudoby je na tom lupič psychicky zle. Dokonce se nechal slyšet, že ho měli policisté při zásahu zabít.

bara ( 18. prosince 2009 23:55 )

ano, souhlasím, je to tak. Láska a pravda nevítězí, lež má sice krátké nohy - ale všude docupitá. Žebříček hodnot je dnes jiný a příklady táhnout... a lidi dokáží být hodně zlí...

bara ( 18. prosince 2009 23:51 )

...tentokrát...

bara ( 18. prosince 2009 23:50 )

zla je bohužel, mnohem víc jak dobra.....

glosglober ( 18. prosince 2009 23:31 )

Myslím, že tady policie je částečně pro srandu i když nelze hodit plošně všechny do jednoho pytle. Když jsem chtěl vyjmenovat celou řadu spolupracujících podvodníků, veřejných rozhodců a exekutorů s důkazama, tak policie neměla zájem. A není to sranda,když ji utečou miliardáři z domu. Doufám, že před tím alespoň posvačili. Kdyby všich velcí zloději věděli, že se naší BISce ve světě neztratí a přijdou si sednout na lavici obžalovaných, tak by se žilo lépe. Ale chápu, že nechat je tam a jezdit za nimi za naše daně na výlety je výhodnější.

glosglober ( 18. prosince 2009 23:21 )

Lupiče, jak jej nazýváte, docela chápu. Podnikal jsem 20 let a podrazů od obchodních partnerů jsem zažil více než dost. Měl jsem 3 firmy a postupně jsem o ně přišel zlodějnou a nikde jsem se nedovolal. Když mluvila bývalá státní zástupkyně o justiční mafii, věděl jsem o čem mluví, mě se jako první pokusila okrást exekutorka a jako druhá žena konkurzní správkyně. Když nemá člověk dostatečnou morální zábranu, udělá ve zkratovém jednání ledacos.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání