Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Majitelka zastřeleného psa: Bax na nikoho neútočil

Kynolog Mirek Fiantok zjišťuje, že Bax nemohl útočit na myslivce. První střela, jak sám nimrod přiznal, totiž byla vedena do boku.
Kynolog Mirek Fiantok zjišťuje, že Bax nemohl útočit na myslivce. První střela, jak sám nimrod přiznal, totiž byla vedena do boku.  (Autor: Jiří Čada)
Autor: čad - 
10. prosince 2009
18:40

Myslivec, který na Jihlavsku zastřelil německého ovčáka Baxe, bude zřejmě stíhán za trestný čin poškozování cizí věci. Manželka majitele psa tvrdí, že Bax po nikom nevyjel. Byl prý chladnokrevně zastřelen.

Dokonale vycvičeného psa pro budoucí záchranářskou službu v armádě v pondělí bezohledně zastřelil dvěma ranami na vycházce před očima matky majitele psa myslivec v katastru obce Střítež.

Přestože zákon striktně zakazuje nimrodům střílet na plemena služebních, loveckých a slepeckých psů, myslivec nyní tvrdí, že pes na něho zaútočil. Po několikáté už pozměnil na policii svoji původní výpověď. „Ten pes ani v náznaku po nikom nikdy nevyjel. Poslouchal na slovo,“ tvrdí manželka majitele Baxe Helena Hanáčková.

Jejímu manželovi, příslušníku specielních vojenských sil v Afganistanu, se nyní chýlí jeho mise ke konci. Bax už ho, ale po příjezdu domů neuvítá. „Bax musel podstoupit pitvu. Manžel po konzultaci s právničkou podává přímo z Afghanistánu na myslivce trestní oznámení,“ říká paní Helena.

Ta i její tchýně paní Iva, která byla na zmíněné vycházce svědkem brutálního utracení Baxe, jsou zdrceny. „Neslyšeli jsme ani slovo omluvy. Ten člověk se po tom všem choval neuvěřitelně arogantně a ještě vyhrožoval, že mě zastřelí i druhé psa, se kterým jsem tam rovněž byla,“ popisovala Blesku Iva Hanáčková.

Obě ženy čekají nyní na výsledek pitvy, která by měla potvrdit, že pes na myslivce neútočil, ale byl střelou zasažen do boku. „Policisté, když jsme je volali v pondělí na místo střelby, nechtěli zpočátku vůbec přijet. Do telefonu nám tvrdili, že se bude jednat o tvrzení jedné strany proti tvrzení strany druhé,“ šokovala Blesk svojí výpovědí paní Helena.

„V takovém případě je nutné policii dát podnět k rekonstrukci celé události včetně balistické expertizi. Pokud ji policisté odmítnou, je možné podat stížnost na státní zastupitelství,“ radí jihlavský právník Pavel Bureš. „Pes se v prostoru honitby pohyboval volně bez košíku. Zjišťujeme výši způsobené škody,“ uvedla stručně mluvčí jihlavských policistů Jana Kroutilová.

clea1 ( 11. prosince 2009 21:26 )

hm a co dle tebe ten pes má jako možnost pohybu? Ve městě na vodítku z košem.Pustit ho člověk může dle zákona až 200m za posledním obyvatelným domem,jenže tam už jsou většinou pole a lesy kde je zas maj právo zastřelit myslivci.Takže super pohyb ne. Jinak když jdu ze psem ven a platím za něj nekřesťanský prachy a pes se nemůže ani proběhnout,tak je logický že poruším občas zákon a nechám ho proběhnout,ale pes má rádius kolem mě 10 m a na tu vzdálenost nepředpokládám,že ho někdo zastřelí a tím ohrozí na životě i mě pokud by se netrefil!!!!

clea1 ( 11. prosince 2009 21:19 )

asi tak pořádně si to přečtěte třeba i několikrát do kola a pak to zkuste napsat znova - manželkou je myšlena snacha a žena co byla s ním na procházce je tchýně. Zkuste to znova. Jinak doufám,že je někdo potrestá(myslím myslivce) na Vysočině jsou bohužel ti nejhorší.Jenže tentokrát se přehmátli když zastřelily služebního psa se speciálním výcvikem.Většinou si myslí,že maj právo střílet na psi v jejich revíru a že jsou to obyčejní psi nějakých lidí a proto si klidně toto dovolí.Kámošovi takhle zastřelili šampiona Evropy a to byl jen 10m za ním!!!!!

legii ( 11. prosince 2009 14:20 )

je to stále dokola- myslivci střílejí na vše, co se hýbe. Nevadí jim týrání zvířat, myslí si o sobě, že mohou vše. Až jednou někdo zastřelí myslivce, půjdu to oslavit !! Na tohoto myslivce, doufám, bude podáno trestní oznámení a bude požadováno odškodné min. 500 tis. Kč. To, že by měl navždy odevzdat pušku je snad samozřejmost.

hodan ( 11. prosince 2009 10:07 )

.... ale kuš, kecáš blbosti !!!! Nejdřív si to nastuduj a pak mluv!!!!

hodan ( 11. prosince 2009 10:07 )

.......... je to pravda,ale onen myslivec byl spíše podesranýýýý .... dle mého názoru psa vůbec neviděl a slyšel šustění a už viděl divočáka jako almaru ............. v tom bych viděla ten problém !!!! Střílí opravdu po všem, co se hýbne a zašustí !!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání