Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Opilý řidič srazil matku se synem(7) a ujel: Žena zemřela

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK, šim - 
6. prosince 2009
14:49

AKTUALIZOVÁNO: Řidič (33) pod vlivem alkoholu a drog srazil v sobotu odpoledne na přechodu pro chodce v Opavě ženu (†44) a jejího sedmiletého syna. Žena zemřela v nemocnici, dítě je v kritickém stavu. Řidič z místa nehody ujel.

Chlapec je podle policie v kritickém stavu v péči lékařů ostravské fakultní nemocnice. V umělém spánku leží na ARO. Údajný pachatel z místa nehody ujel, policie ho po dvou hodinách vypátrala, řekl mluvčí opavských policistů René Černohorský.

Řidič je podezřelý z pěti trestných činů. Jednak z ublížení na zdraví a neposkytnutí pomoci. Navíc za volant usedl opilý a v době, kdy mu byl vysloven zákaz řízení. "Obviněn pravděpodobně bude i z maření výkonu úředního rozhodnutí, ohrožení pod vlivem návykové látky a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění," řekl Černohorský.

Policistům při pátrání po řidiči pomohli svědci, kteří si poznamenali poznávací značku auta. Nehoda se stala okolo 16:45, o dvě hodiny později byl řidič zatčen v budově opavské ubytovny. Nyní je v policejní cele a pravděpodobně na něj bude uvalena vazba. "Při zatčení měl podle výsledků dechové zkoušky v krvi 1,48 promile alkoholu. Pozitivní byl i test na návykové látky. Pravděpodobně byl pod vlivem pervitinu," uvedl Černohorský.

gogo ( 6. prosince 2009 21:29 )

u nás za takovéto vraždy hrozí, chce se mi zvracet. Zákony na tyto trestné činy vypracovávali snad právníci z Plzně ....

bazaro ( 6. prosince 2009 20:18 )

pravda...smrt za smrt a způsobem přiměřeným okolnostem. Kdo vzal život, nemá právo na svůj...musí platit a nejvyšší cenu.

bazaro ( 6. prosince 2009 20:15 )

100% souhlas - maximáně s omezením - internace na ostrově a 10 hodin denně tvrdá makačka a pak modlit a meditovat a když ne pak kamenování....bez pardonu. Pro zvěř je třeba klece...

bazaro ( 6. prosince 2009 20:09 )

protořže si občané neváží hunanity, je potřeba zavést tresty oko za oko a zub za zub. Tedy v tomto případě - zdrogovaný kat si sedne za volant audělá pachateli předchozího činu totéž, pokud by to mělo následky ve formě léčení - jde to k tíži zraněného a zraněný sám zaplatí...a ještě trest za léčení lidí, které zmrzačil...a odškodné za zmařený život.

petra777 ( 6. prosince 2009 18:59 )

hned bych mu na miste urizla koule a usekala tucr, pak ho osetrila sup do kriminalu....do smrti by musel delat nohama.....a platit.....bez soudu,proyozr tam co xoudi jsou stejni hajzlove.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání