Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dívka (†17) zemřela v nemocnici: Vražda draslíkem?

Ilustrační foto - nemocnice Na Bulovce
Ilustrační foto - nemocnice Na Bulovce  (Autor: Jindřich Mynařík )
Autor: ČTK, šim - 
29. listopadu 2009
21:36

Policie vyšetřuje podezřelou smrt sedmnáctileté dívky v pražské nemocnici Na Bulovce. Jednou z vyšetřovacích verzí je, že někdo dívce přidal do infuze chemikálie s draslíkem.

V nedělním večerním zpravodajství to uvedla televize Prima. Policie zjišťuje, zda šlo o omyl nebo o vraždu.

„Výsledky pitvy prokázaly, že bezprostřední příčnou smrti byla srdeční zástava. Laboratorní zkouška prokázala, že v krvi zemřelé bylo mnohem větší množství draslíku než je přípustné," řekl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Podle informací Primy mohl dívce někdo přidal do infuze chlorid nebo hydroxid draselný. Otázkou je, zda úmyslně nebo omylem. "Kriminalisté celý případ vyšetřují v současné době pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti s následkem smrti," uvedl Hulan. Nemocnice se k případu nevyjádřila.

Je ale možné, že šlo o nehodu. Někdo si mohl poplést krystaly hydroxidu nebo chloridu draselného s chloridem sodným, který se běžně do infuze používá.

ahoooj ( 30. listopadu 2009 01:38 )

Bulovky se my obyvatelé, co do ní spadáme, DĚSÍME. Léta není sjednaná náprava, personál zdrhá. Vyjma očního a Interny II a gyndakde panuje pořádek. Stále je to o lidech ......... Chirurgie vyniká špínou, stehy plné sepse. Muže mi dali domů rozpáraného, zhnisaného, obyč slepák. neříkám, že nejsou jedinci poctiví, ale převládá ..... zápor, bohužel A VEDENÍ ROKY NIC!!!!!!!!!!!!!!!!, vyjma hrabivosti.

av8shun ( 30. listopadu 2009 00:47 )

Cituji: "Při vyšetření lékaři zjistili, že díky poruše příjmu potravy je její hladina draslíku v krvi je tak nízká, že je vážně ohrožena na životě. Nedostatek tohoto prvku totiž způsobuje poruchy srdečního rytmu".... viz první článek o tomto případě. Jestliže jí po té propustili, tak jí to potassium asi nějak museli dodat, když ji po dvaceti minutách pustili, že je jí lépe. A ona během 2 týdnů zemře na předávkování draslíkem? Nadbytek, úbytek, obojí je životu nebezpečné, a mají podobné příznaky, hlavně co se týče srdeční činnosti... Kdyby jí preci někdo dal chlorid sodný, je jedno jestli omylem, tak by její hladina draslíku klesla, ne naopak. Takže sodík by ji nepředávkoval draslíkem, ale sodíkem, ne? To se asi bude pilně zametat kolem celého případu...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání