Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Trať u Jablunkova je uzavřena kvůli zřícenému tunelu!

Nedaleko Jablunkova na Frýdecko-Místecku se propadl nově ražený železniční tunel
Nedaleko Jablunkova na Frýdecko-Místecku se propadl nově ražený železniční tunel  (Autor: Pavel Čempěl)
Autor: ČTK, rvs - 
18. listopadu 2009
16:52

Správa železniční dopravní cesty odpoledne až do odvolání zastavila železniční dopravu na mezinárodní trati Mosty u Jablunkova - Čadca. Týká se to jak osobní, tak i nákladní dopravy.

Důvodem je zřícení nově raženého tunelu. Ten stávající je podle posledních měření nestabilní. ČTK to oznámil mluvčí SŽDC Pavel Halla.

České dráhy nahradí mezi českým Jablunkovem a slovenskou Čadcou všechny osobní vlaky včetně spojů EuroCity autobusy. Noční rychlíky Šírava a Excelsior pojedou odklonem přes Horní Lideč mimo Ostravsko, sdělil ČTK mluvčí drah Petr Šťáhlavský.

"Naměřili jsme při kontrole využívaného tunelu určitou nestabilitu. proto jsme se rozhodli přikročit k tomuto opatření," vysvětlil uzavření tratě Halla. Dopravní komplikace způsobila stavba nového tunelu, který společnost Subterra razí v těsném sousedství stávajícího. V neděli a v úterý se postupně propadl asi 80 metrů dlouhý úsek stavby. Na povrchu vnikl kráter o rozloze přesahující 7000 metrů čtverečních.

Na trati byla doprava zastavena na několik hodin už v neděli. Během dalších dnů si pak Báňský úřad vyžádal další výluky, když v tunelu prováděl měření.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání