Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Svědkyním v kauze Vítkov vyhrožují extremisté!

Autor: ČTK, pal - 
21. srpna 2009
20:45

Svědkyním v kauze žhářského útoku na romskou rodinu ve Vítkově na Opavsku, při kterém málem uhořela malá Natálka, vyhrožují extremisté na internetu! Případ už zkoumá policie.

Uvedla to dnes Česká televize (ČT). "Víme o Vás, Zuzano O. a Žaneto F.," napsali extremisté na internetových stránkách Autonomních nacionalistů.

Údajně právě na základě výpovědí dvou dívek policie obvinila čtyři neonacisty z Opavy a Horního Benešova na Bruntálsku. Policisté ale popírají, že by podezřelé dopadli na základě jakéhokoliv udání, informovala televize Nova.

"Policie přišla na podezřelé ze spáchání trestného činu ve Vítkově vlastním šetřením, a z toho důvodu nemohla být ani nikomu vyplacena jakákoliv odměna," řekl Nově mluvčí severomoravské policie Miroslav Pech. Ministr vnitra Martin Pecina v rozhovoru pro Českou televizi odmítl jména údajných svědků, o nichž se web zmiňuje, komentovat. Výhrůžky označil za všeobecnou snahu zastrašit svědky.

Mluvčí severomoravské policie Pech ČTK sdělil, že kriminalisté budou záležitost prověřovat. "Vedení kriminálky uvedlo, že se tím bude zabývat. Musíme posoudit, zda se to dá považovat za výhrůžky," řekl. Podle zdroje ČTK obě dívky patřily do okruhu známých některých z obviněných a ti se o činu zmínili. Policie při stíhání čtveřice vychází především z jejich výpovědí a ze zajištěné e-mailové korespondence a odposlechů telefonů.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání