Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Na Břeclavsku spadl vrtulník!

Vrtulník - ilustr. foto
Vrtulník - ilustr. foto  (Autor: Tomáš Vrbenský)
Autor: ČTK, jos, pal - 
17. srpna 2009
10:13

AKTUALIZOVÁNO: U Nikolčic na Břeclavsku v neděli odpoledne při přistání spadl do polí ultralehký vrtulník. Posádku tvořil muž, který stroj pilotoval, a jeho osmačtyřicetiletá přítelkyně. Ani jednomu z nich se zřejmě nic nestalo.

Prvotní informace o lehkém zranění jednoho z nich se zatím ale nepotvrdila. Řekla to břeclavská policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Nehoda se nestala v obytné zóně, ale stroj spadl do polí. "K pádu došlo při přistávacím manévru, nikoli tedy při letu přímo z větší výšky," podotkla Haraštová.

Dvojice ultralehkým vrtulníkem letěla z Tišnova na Brněnsku do Nikolčic. Potíže nastaly při klesání na přistání. Těsně nad zemí se vrtulník prudce naklonil na levou stranu. Přitom jeho vrtule zavadily o zem a zpřelámaly se.

Příčiny nedělní nehody ultralehkého vrtulníku u Nikolčic na Břeclavsku budou známy asi do měsíce. Řekl to inspektor Vladimír Kačerovský z Letecké amatérské asociace ČR, který se příčinou nehody zabývá. Doplnil, že stroj měl povolení pro letový provoz. Pilot má pilotní licenci. Zda bude stíhán, o tom rozhodne policie až na základě posudku od letecké amatérské asociace. Škoda zatím nebyla vyčíslena.

 

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání