Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Chtěli zabít Natálku (2) a také mířili pistolí na těhotnou ženu!

Natálka se probudila z umělého spánku a otevřela své krásné hnědé oči.
Natálka se probudila z umělého spánku a otevřela své krásné hnědé oči.  (Autor: Ivana Žáková)
Autor: Ivana Žáková - 
16. srpna 2009
05:00

Zrůdy z Vítkova! Navenek slušní hoši, ve skutečnosti ale odporní kati. Kvůli nim už čtyři měsíce bojuje o život popálená Natálka (2). Na svědomí mají i další děsivé útoky. Pistolí ohrožovali těhotnou ženu, i do jejího bytu hodily zápalnou láhev!

Byla v pokročilém stavu těhotenství, když na ni přímo na ulici zamířili pistolí. Také do jejího bytu tehdy vletěla přes okno zápalná láhev. Jeden z mladíků prý předtím často obcházel její dům. Po útoku se raději přestěhovala do vyššího patra.

„Zavřít je do vězení za pokus vraždy není adekvátní trest za to, co způsobili tak malému dítěti,“ zlobí se Kudrik.

Šokováni jsou i sousedé z Horního Benešova na Bruntálsku, kde zatčení extremisté žili. Působili na okolí jako slušní kluci z normální rodiny. „Nemohu tomu vůbec uvěřit. Byli to hodní hoši, kteří vždycky slušně pozdravili. Ke starším lidem měli úctu,“ řekla jedna ze sousedek dvou zatčených bratrů.

Otec nejmladší těžce popálené Natálky (2) poslal útočníkům obdivujícím nacisty drsný vzkaz: „Usekal bych jim ruce. Aby už nikdy nikomu neublížili tak jako naší rodině. Jaké to musejí být zrůdy, že si vytipují ke žhářskému útoku rodinu, kde žijí malé děti,“ řekl Nedělnímu Blesku otec Natálky Pavel Kudrik z Vítkova.

„Do poslední chvíle jsme doufali, že šlo o náhodný útok opilců, kteří ani netušili, jak strašnou tragédii mohou způsobit. Jsme šokováni, že to byli rasisté nejtvrdšího kalibru,“ dodal Kudrik.

380345:gallery:true:true

Holčička ještě nemá vyhráno
Natálku sice lékaři probrali po téměř čtyřech měsících z umělého spánku, holčička ale nemá zdaleka vyhráno. Lékaři její zdravotní stav považují za velmi závažný. Na 80 procentech těla popálenou Natálku čeká ještě mnoho operací a během každé mohou dítě mimo jiné ohrožovat smrtelně nebezpečné infekce. Nad dvěma z nich už zvítězila, a je tak vůbec prvním těžce popáleným batoletem, které něco takového přežilo.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání