Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Policista loupil ve službě a se služební zbraní. Dostal čtyři roky

Milan Pazderník (32) u soudu
Milan Pazderník (32) u soudu  (Autor: ČTK)
Autor: zb - 
14. srpna 2009
14:30

Čtyři roky vězení za dvě loupeže dostal bývalý policista Milan Pazderník (32). Do vězení ho poslal soudce Ladislav Mrzena proto, že s pistolí v ruce přepadl vietnamskou večerku v Plzni a hernu v Nýřanech na severu Plzeňska.

A to v době, kdy pracoval na ředitelství policie Plzeň-město jako elitní kriminalista. „Služební pistoli namířil na vietnamskou prodavačku a zmizel s třemi tisíci korunami,“ uvedl státní zástupce Petr Brýda.

Policisté svého kolegu krátce nato zatkli přímo na ulici v centru Plzně. Sledovali ho už nějaký čas, protože měli podezření, že před tím již přepadl hernu. „Nejdříve tady hrál na automatech. Pak se převlékl, nasadil si kuklu. Obsluhu herny zavřel na toaletě a ukradl 75 tisíc Kč,“ popsal loupež Brýda.

Šokující je, že policista loupil v době, kdy měl služební pohotovost a se služební zbraní v ruce. „Tohle přepadení jsem nespáchal,“ tvrdil u soudu Pazderník. K přepadení večerky se ale přiznal. „Chodil jsem městem. Byl jsem zoufalý z dluhů, které jsem měl. Přemýšlel jsem dokonce o sebevraždě. Ve zkratkovitém jednání jsem pak vešel do večerky a na prodavačce jsem si vymohl 3 tisíce Kč,“ vypověděl Pazderník.

Loupil kvůli tomu, že propadl hazardu a měl dluhy kolem 1,5 miliónu korun. Hrozilo mu až 10 let vězení. „Přihlédli jsme k jeho dosavadnímu bezúhonnému životu a jeho zoufalství. Naopak mu přitížilo, že loupil jako policista,“ zdůvodnil rozsudek Mrzena. Soud navíc zakázal Pazderníkovi na 5 let práci u policie.

zirafa ( 14. srpna 2009 23:16 )

taky jsem z toho v šoku, že dostal jen 4 roky!!! a za 2 ho pustí! A že byl zoufalý?! No to je fakt skvělá polehčující okolnost!! Až začnou všichni zoufalí v týhle republice loupit, to bude tóčo!!

kurtm104 ( 14. srpna 2009 16:48 )

Pokud byl ve službě a ještě služební zbraní, pak si zaslouží mnohem přísnější trest, ii když je zoufalý. Obyčejného chudáka za loupež zavřete na 8 let a policajta, který by měl občany chránit dostane jen 4. to asi byli všichni uplaceni a politicky motivovaní, jinak si takový mírný trest nedovedu představit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání