Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Za krádež 74 milionů dostali muži 10 let

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, pes - 
12. srpna 2009
20:33

Za krádež 74 milionů korun z vozidla bezpečnostní agentury půjdou Rudolf Tesárek a Josef Blažek s definitivní platností každý na deset let do vězení. Rozhodl o tom pražský vrchní soud.

V odvolacím jednání snížil dvanáctileté tresty, které dvojici koncem letošního března uložil královéhradecký krajský soud. Muži peníze podle obžaloby ukradli loni 17. ledna z dodávky bezpečnostní agentury Agency of Security Fenix v Hořicích na Jičínsku.

Verdikt je pravomocný, možné je pouze dovolání k Nejvyššímu soudu. Prvoinstanční soud kromě zmíněné dvojice potrestal i řidiče dodávky Milana Horycha, jemuž uložil pět let vězení. Třetí obžalovaný se ovšem proti březnovému rozsudku neodvolal, v jeho případě tak verdikt již dříve nabyl právní moci. Všichni tři mají podle soudů škodu nahradit.

Horych podle pravomocného verdiktu po vzájemné domluvě se zbylými dvěma muži při cestě z Hradce Králové do Liberce zastavil u čerpací stanice a od nezamčeného vozidla s kolegou odešel. V té chvíli na scénu vstoupili Tesárek s Blažkem, kteří peníze uložené v přepravních boxech z auta ukradli. Policii se podle dřívějších informací podařilo najít pouze velmi malou část z ukradených peněz, necelé čtyři miliony korun.

wenusse ( 17. prosince 2009 20:50 )

Jo to je sice krásný ale nikdo nevíte třeba že jeho maminka steskem po synovy zemřela...to si může každej 10 mega strčit do... jeho mamku mu nikdo nevrati a to že jí měl rad!!!!moc

spacir ( 13. srpna 2009 04:56 )

Vychazi to na kazdeho 37 milionu na 5 let, t.j. 7,4 milionu rocni prijem. To jsem nevydelal za cely zivot poctive prace. Asi by bylo byvalo vyhodnejsi venovat se zlodejne, nez pracovat.

1fantomas1 ( 13. srpna 2009 01:15 )

Je deset let,ale 70 mega je 70 mega a ještě k tomu nikoho nezabili.

askarkapak ( 12. srpna 2009 23:15 )

Bych těch 10 možná skousnul

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání