Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rekordní krádež trezoru v hotelu Olympik před soudem

Podle obžaloby trezor z hotelu odnesli počátkem loňského října Přemysl Herclík a Miroslav Šedivý.
Podle obžaloby trezor z hotelu odnesli počátkem loňského října Přemysl Herclík a Miroslav Šedivý.  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, pes - 
4. srpna 2009
14:25

Pražský městský soud začal rozplétat okolnosti krádeže trezoru v pražském hotelu Olympik. V trezoru byla podle spisu finanční hotovost přesahující 750.000 korun a akcie přes 250 milionů korun. Dvěma mužům hrozí pět až 12 let vězení.

Podle obžaloby trezor z hotelu odnesli počátkem loňského října Přemysl Herclík a Miroslav Šedivý.

Muži se podle obžaloby od 3. do 5. října vloupali do tří kanceláří hotelu. Z jedné si podle spisu odnesli dva monitory v hodnotě šest tisíc korun, v jiné pak našli trezor. Obsahoval peníze i akcie. "Trezor položili na otočnou pojízdnou židli, zakryli dekou, kterou nalezli v kanceláři. Vyjeli ven z hotelu, deku a židli zanechali v parčíku poblíž hotelu," uvedla dnes žalobkyně.

Herclíkovi ale žalobci kladou za vinu i další krádeže, kterých se údajně dopustil koncem loňského srpna v loděnici Univerzity Karlovy v Praze-Troji. Z neuzamčené šatní skříňky podle spisu ukradl například ledvinku s 2700 korunami, jiný den zase podle obžaloby vzal z volně odloženého batohu 700 korun, MP3 přehrávač a mobilní telefon. Herclík dostal loni od jiného soudu za krádež podmíněný trest vězení.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání