Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Čtyři lidé vypadli z toboganu. Dva skončili v nemocnici

Zraněný z toboganu
Zraněný z toboganu  (Autor: Jan Doležal)
Autor: Jan Doležal - 
3. srpna 2009
22:41

VIDEO: Skvělá zábava nebo zbytečný risk? Čtyři lidé vypadli v sobotu z toboganu na koupališti v Nové Živohošti na Benešovsku. V proudu vody se řítili těsně za sebou a doplatili na to.

374650:gallery:true:true

374649:gallery:true:true

Navíc prý zadržovali vodu, aby mohli jet rychleji. Dva muži utrpěli těžká zranění. Blesk.cz získal video, kde je zachycen jeden ze zraněných. Jana Svobodová se na Novou Živohošť chodí koupat často.

„Stála jsem hned vedle toboganu, když se to stalo, protoprotože kamarádi chtěli, abych je natočila na mobil. Najednou jsem viděla, jak čtyři lidi vypadli ven a dva zůstali ležet na zemi,“ vyprávěla včera Blesku Svobodová. Záchranáři dostali hlášení o nehodě na tísňovou linku krátce před půl šestou večer.

„Kolegové na místě poskytli první pomoc dvěma mužům. Jeden z nich (39) odnesl pád otevřenou zlomeninou nohy a vrtulník ho transportoval do motolské nemocnice v Praze,“ řekl mluvčí pražské záchranky Petr Mach. Druhého muže převezla sanita do nemocnice s podezřením na zlomenou páteř. Zaměstnanci koupaliště se k celé záležitosti odmtíli vyjádřit. Vedoucí prý bude k dispozici až ve čtvrtek.

Odborník: Nebezpečně riskovali!
„Nikdy nejezděte na toboganu těsně za sebou. Je to nepřípustné!“ řekl Blesku šéf Aquaparku v Kutné Hoře Zdeněk Hadrovský. Pro jízdu na toboganu existují podle něj přísná pravidla. Výrobce toboganu stanovuje, co se smí, a co ne. Je přísně zakázané jezdit po hlavě, vkleče, i těsně za sebou. Každý, kdo na tobogan vyleze, by měl počkat, až ten před ním dopadne do vody, a pak se teprve rozjet.

carr ( 5. srpna 2009 00:12 )

tak mladí a už rozum? To ne, to je ještě dost brzo

carr ( 5. srpna 2009 00:09 )

qwerty ( 4. srpna 2009 15:41 )

Věk zraněného "vagónku" je 39 let!!! Člověk by čekal, že by takhle velcí chlapečci už mohli mít rozum.

qwerty ( 4. srpna 2009 15:34 )

Upřímně řečeno, na rychlý odvoz ostatků princátka a s tím spojený odjezd příbuzných domů klidně přispěju ve veřejné sbírce. Je to podle mě o dost levnější, než riskovat příjezd ještě další tisícovky příbuzných. Co kdyby se tu některým z nich zalíbilo tak, jako těm "našim" v Kanadě?!!

mumla ( 4. srpna 2009 11:37 )

Zaplatí to pražský magistrát, Bém to rozhodl..takže jinak řečeno,zase my. Připadá mi, že to maj politici jako letní soutěž, kdo lidi nas**e víc.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání