Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Nehody a bouřky komplikují dopravu v celém Česku!

Nehoda kamionu pod Barrandovským mostem
Nehoda kamionu pod Barrandovským mostem  (Autor: Martin Mithofer)
Autor: ČTK, jos, op - 
15. července 2009
10:24

AKTUALIZOVÁNO: Dvě dopravní nehody částečně blokují od středečních ranních hodin hlavní tah mezi Domažlicemi a Plzní na silnici mezi Holýšovem a Stodem. Situace je kritická i v Praze a také na Příbramsku, kde stojí vlaky.

Plzeňsko: Na úseku mezi Domažlicemi a Plzní na silnici mezi Holýšovem a Stodem se srazila dvě osobní a dvě nákladní auta. Tři lidé byli zraněni. Informovala o tom mluvčí krajských hasičů Alena Marešová.

"Na místo byl povolán jeřáb, který bude pomáhat s vyproštěním nákladních vozidel," uvedla. Nehoda se stala kolem 06:30.

Praha: Dopravu na Jižní spojce v úterý večer zkomplikovala nehoda polského kamionu. Vozidlo s nákladem glukózy se převrhlo pod Barrandovským mostem v tunelu zvaném Myší díra a i ve středu dopoledne komplikuje dopravu! Více čtěte ZDE!

Střední Čechy: Bouřka a vítr zastavily ve středu ráno vlakový provoz na dvou místech v Čechách. Kvůli spadlým stromům neprojedou vlaky mezi Zdicemi a Příbramí ve středočeském kraji a Blatnou a Březnicí na pomezí jižních a středních Čech.

Místo lokálky mezi Blatnou a Březnicí dráhy nasadily náhradní autobusy, situace na druhé trati se nyní řeší. Regionální doprava je zastavena, otazník visí nad rychlíky Praha - Příbram - Písek - České Budějovice, které jezdí každé dvě hodiny.

Tachovsko: Kvůli dopravní nehodě dvou osobních automobilů na 129. kilometru je zcela uzavřena dálnice D5 ve směru na Prahu. Policisté odklánějí dopravu na výjezd na 136. kilometru u Mlýnce, řidiče pak dále směrují na Přimdu a Bor u Tachova a poté zpět na dálnici. Na místě zasahují záchranáři a vrtulník, zraněni jsou dva lidé. Dálnice směrem na Německo bude uzavřena zhruba do 10:45.

Brno: Kromě kolon na dálnici D1 na Vysočině včera stáli motoristé i v Brně. Heršpická ulice směrem do centra byla od Ústředního hřbitova až po M-Palác totálně ucpaná.

Kolony aut se posunovaly šnečím tempem. A když naskočila červená na semaforu, tak se kolona zastavila.

Důvod? Poněkud nesmyslné zúžení ze tří pruhů postupně na jeden kvůli opravám vozovky. A ve dvou zavřených pruzích se pohybovali dva dělníci! Nedělali nic, jen posunovali směrovací desky.

„Jel jsem pro náhradní díly do autosalonu a cesta, která mi obvykle trvá dvacet minut, se protáhla na hodinu! Je to strašné, nechápu, proč je zúžení ze tří pruhů na jeden, když tam nikdo nic nedělá,“ soptil automechanik Zdeněk Gregor (32).

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání