Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Pozor: Bojoví psi mizí ze zahrad! Posílají je na smrt!

Ilustarční foto
Ilustarční foto  (Autor: Foto Blesk - Jaroslav Krčál)
Autor: INT, val - 
7. července 2009
10:25

Kde je můj pejsek? Tak tuto otázku si v poslední době klade několik chovatelů, kterým ze zahrady zmizel jejich domácí miláček. Jenže nejde o ledajaké psiska, ale mohutné hafany označované jako bojová plemena. Kam mizí?

Šokující informaci přinesl server denik.cz

Bady, Lexa, Oliver, Rocky, Qester, Reno či Xena, tak to jsou jména pejsků, kteří zmizeli beze stopy a při jejichž vyslovení vhrknou majitelům slzy do očí.

„Většinou se jedná o staffordšíry, bulteriéry a jejich křížence,“ zdůrazňuje upozornění jabloneckého Útulku Dášeňka. „Dávejte proto na své psy pozor, zabezpečte své pozemky a kotce,“ varuje Liga na ochranu zvířat ČR, jež Dášeňku provozuje.

Nejvyšší stupeň pohotovsti platí především pro Středočeský kraj, kde se většina krádeží odehrála. Bady s Lexou čekající štěňata a ztratili se v noci na 18. června ze zahrady ve Vysoké u Příbramě, Oliver zmizel majitelům z obce Křenice severně od Říčan na Praze-východ. Rocky měl páníčka mezi Kostelcem nad Labem a Starou Boleslaví a Quester byl 28. června odcizen v Jílovém na Praze-západ. Zajímavé, všechny krádeže v okolí Prahy, tvrdí denik.cz.

Majitelé se svěřili, že jejich hafani sice na první pohled vzbuzovali velký respekt, ale jinak to byli mírumilovný pejsci, kteří většinou vyrůstali s dětmi a nikomu by neublížili.

Psi se nenašli ani když majitelé vylepili letáky nabízející často velmi vysoké sumy za nález jejich mazlíčka. A tak chovatelům nezbýva nic jiného než věřit a doufat, že jejich svěřenci se alespoň mají dobře na zahradách nových vlastníků.

Ale vážně, kde tedy jsou?

Občas se objeví spekulace, že psi jsou zneužívány pro nelegální psí zápasy spojené s obrovskými sázkami na krvavá vítězství. Nebo také, že některé skupiny lidí vyhledávají psí maso k jeho zpracování a prodeji.

Podle televize Nova, která jako první s případem přišla, se zřejmě psi stanou pouze oběti skutečných psů rváčů, kteří si na nich cvičí své zápasnické dovednosti. I Liga na ochranu zvířat odkazuje na úzkou skupinu lidí, kteří pořádají psí zápasy.

weisswolf ( 8. července 2009 09:46 )

podporit CSSD si upad ne?

weisswolf ( 8. července 2009 09:35 )

nakej chytrej ne?nic o tom nevis tk se do toho ne*er:-/

benicek10 ( 7. července 2009 19:04 )

co sem vůbec píšeš ty omezenej ***e!

stuffa ( 7. července 2009 15:39 )

Panebože ty si stupid a ještě negramot.. nevyjadřuj se píše y a nechápu, co do toho pleteš volby! To co si napsal v prvním příspěvku je mimo mísu a to co si napsal teď ukázalo,že si blb, takže se tomu nemůžu divit..

bondy ( 7. července 2009 14:34 )

Tak to seš teda hoooodně mimo, blbečku! Nechápu proč mezi "psí téma" pleteš zasranou politiku! Ubohostí jsem nazvala tvůj příspěvek , ne tebe, ale teď vidim, že jsi i ty UBOHOST! Napadat lidi, který mají psa na dvorku, že se o něj nestarají, je největší kravinou kterou kdy kdo napsal. Tak vem svého ratlíka, nech ho proběhnout po louce a pak se ho zeptej jak mu je!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání