Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

V Praze přepadli vůz s penězi: Zmizelo přes 12 milionů

Praha: Místo, kde došlo v přepadení poštovního vozu
Praha: Místo, kde došlo v přepadení poštovního vozu  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK, brum - 
26. června 2009
12:46

AKTUALIZOVÁNO: Lupiči ukradli v pátek v Praze při přepadení vozu převážejícího peníze přes 12 milionů korun. Bezpečnostní agentura Group 4 Securitas odvážela peníze České pošty, když byli její pracovníci v Budějovické ulici přepadeni a okradeni o kufr s hotovostí.

Praha: Místo, kde došlo v přepadení poštovního vozu Praha: Místo, kde došlo v přepadení poštovního vozu | David Malík

Sdělil to mluvčí České pošty Ivo Mravinac. Mluvčí pražské policie Eva Miklíková řekla, že podle prvních informací odjeli pachatelé ve felicii tmavě modré barvy.

Tmavá felicie, kterou lupiči z místa činu ujeli, skončila v plamenech v Krči Tmavá felicie, kterou lupiči z místa činu ujeli, skončila v plamenech v Krči | Blesk – David Malík

Tmavá felicie, kterou lupiči z místa činu ujeli, skončila v plamenech v Krči

"Poté, co pracovníci agentury G4S Cash Services převzali peníze, předjelo je auto a lupiči jim sebrali kufřík s hotovostí," uvedl Mravinac. Dodal, že České poště nevznikla žádná škody, protože za peníze již byla odpovědná agentura.

Video z místa přepadení:

356774:gallery:true:true


Výběr největších loupeží a krádeží peněz z automobilů v historii samostatné ČR:

153 milionů korun - V září 2002 přepadli zřejmě ozbrojení lupiči na Evropské třídě v Praze 6 obrněný vůz bezpečnostní agentury Group 4 Securitas, který převážel peníze ze Citibank. Lupiči nebyli dopadeni.

77 milionů korun - Skupina ozbrojených lupičů v policejních kombinézách přepadla v srpnu 2006 u Slavkova u Brna na Vyškovsku vůz bezpečnostní služby Brink's C.L. Pachatele ani peníze se policii nepodařilo vypátrat, v únoru 2008 byl případ odložen.

74 milionů korun - Řidič dodávky agentury Fenix po dohodě s komplici zastavil u čerpací stanice nedaleko Sedmihorek na Semilsku a od odemčeného auta odešel. Pachatelé následně z vozidla ukradli peníze v přepravních boxech. Posádka původně tvrdila, že je neznámý pachatel přepadl, když zastavili, protože jeden ze nich potřeboval na záchod. Soud letos v březnu uložil pachatelům zatím nepravomocně pět a 12 let vězení.

37 milionů korun - Fingovaná loupež se odehrála v březnu 2006 v Jindřichově Hradci, kde údajně ozbrojený lupič přepadl vůz bezpečnostní agentury Fenix. Podle pozdějších zjištění ale krádež peněz ze služební fabie zinscenovali dva zaměstnanci agentury, které soud loni poslal na deset let do vězení.

27 milionů korun - V září 2004 bylo přepadeno auto bezpečnostní agentury Securitas ČR převážející peníze ve Frenštátě pod Radhoštěm na Novojičínsku. Vyšetřování ukázalo, že loupež fingovali dva zaměstnanci agentury.

24,7 milionu korun - Zaměstnanec bezpečnostní agentury Securitas zinscenoval v prosinci 2003 u Ostopovic na Brněnsku přepadení služebního vozu firmy. Při loupeži byl zavražděn třiadvacetiletý pracovník ochranky. Hlavní pachatel byl za loupežnou vraždu pravomocně odsouzen k 17 letům vězení.

23 milionů korun - Skupina pachatelů odcizila 2. srpna 1995 z transportního vozidla bezpečnostní služby Fénix na cestě z Brna do Prahy 23 milionů korun převážených České spořitelně. Krádež měli na svědomí pracovníci Fénixu a další lidé na ně napojení.

16 milionů korun - V lednu 2005 přepadli lupiči ve Frýdku-Místku automobil bezpečnostní agentury Securitas převážející zhruba 16 milionů korun. Trojici mužů podezřelých z loupeže policisté dopadli v dubnu 2005.

8,4 milionu korun - Zatím neznámí pachatelé přepadli dnes dopoledne v Budějovické ulici v Praze přímo před budovou pošty vůz agentury G4S Cash Services převážející hotovost.

Šest milionů korun - Lupiči přepadli v srpnu 2006 u kladenského nádraží posádku vozidla agentury Brink's C.L., která doplňovala peníze do bankomatu. Řidiče a jeho kolegu jeden z pachatelů donutil pod pohrůžkou použití zbraně nastoupit zpět do vozu a nařídil jim odjet do lesa za město.

anasyi ( 26. června 2009 19:24 )

taky si myslim,takze z teto diskuse odchazim,abych nebudila dojem jineho diskutujiciho,ze se u me projevuje ta ceska vlastnost ,,zavist,,.Kolik ze to ukradli?

gogo ( 26. června 2009 11:49 )

Pouhá jedna z daní za svobodu a demokracii.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání