Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Místo vrácení peněz najel kamarádovi kamionem do domu!

Pachatel čelí podezření z ohrožování pod vlivem návykové látky a poškozování cizí věci
Pachatel čelí podezření z ohrožování pod vlivem návykové látky a poškozování cizí věci  (Autor: Foto Policie ČR)
Autor: ČTK, val - 
19. června 2009
10:20

AKTUALIZOVÁNO: Tomu se říká vděk kamarádovi! Dlužník (36) se opil, nasedl do kamionu a napálil s ním sousedovi do domu! Jen málo chybělo, aby mu zabil ženu (36), dceru (8) i synka (2)!

Přitom to původně byli dlouholetí kamarádi z jedné vesnice. Soused pomohl příteli, aby si splnil sen a koupil si nový kamion Scanii. Půjčil mu na něj více než milion!

„Prorazil bránu, projel přes dvůr, skalku a narazil do zdi domu. Zabrzdil ruční brzdou. Vyděšené manželce souseda pak předal klíčky od vozu se slovy: Tady máš ten kamion zpátky,“ řekl Blesku známý rodiny. „Jsem v šoku. Každý den si na dvorku hrají naše děti Adam, Katka a taky sousedovy děti, osmileté a šestileté,“ chvěla se Karla L. „Byla jen náhoda, že jsme se vrátili ze Zlína o čtvrt hodiny později. Mohli jsme být všichni mrtví,“ rozplakala se. „Udělal to schválně. Byl totálně opilý. V ten moment mu bylo jedno, jestli někoho zabije,“ dodala. „Muž nadýchal 3,36 promile. Přiznal, že pil před jízdou i po ní. Do vjezdu vjel úmyslně. Stále střízliví v cele,“ sdělila včera mluvčí policie Jana Bartíková. Vztah obou rodin se začal kazit, když se ukázalo, že dopravce nemíní vracet půjčené peníze. „Měl je vrátit loni v září. Když se tak nestalo, dohodli jsme další termíny, ale opět nic nesplatil. Když už to nebylo únosné, pohledávku jsme postoupili soukromé fi rmě,“ řekla Karla L. Vymahači dopravce ve středu navštívili. Údajně byl opilý, a tak dohodli schůzku na jiný den. On vzápětí skočil do kamionu a vydal se na zběsilou jízdu. „Nechte mě být, odejděte,“ zabouchla jeho manželka před Bleskem dveře. Dopravce je podezřelý z ohrožení pod vlivem alkoholu a poškozování cizí věci. Poškozená rodina zvažuje, že na souseda podá trestní oznámení pro pokus těžké újmy na zdraví nebo vraždy.

cizinka ( 20. června 2009 12:31 )

snazim se, trochu umim, jenom ta gramatika

qwertina ( 19. června 2009 20:19 )

jsi cizinka a pises cesky ?

cizinka ( 19. června 2009 14:33 )

To je hruza, co se deje...zabit ho je malo

gogo ( 19. června 2009 10:35 )

"Čiň čertu dobře, peklem se Ti odmění" , jako tomu bylo v tomto případě. Věřitel musel být nesmírně naivní a asi i lehce přišel k penězům. Jinak by nemohl takovou hloupost udělat....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání