Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Mladík (20) je obviněn z brutální vraždy známého

Dvacetiletý David M. je obžalovaný z vraždy.
Dvacetiletý David M. je obžalovaný z vraždy.  (Autor: David Schnapka)
Autor: ČTK, rvs - 
16. června 2009
10:59

Ladislav S. (36) vykrvácel z 21 ran na těle, kam se mu zabodl nůž. "Do hrudníku, hlavy a krku mu je zasadil David M.," uvedl krajský státní zástupce Jiří Komorou.

Mladík nyní stojí před Krajským soudem v Plzni a za vraždu mu hrozí až 15 let vězení. Krvavé drama se odehrálo loni na podzim v ubytovně v Plzni. David M. se doma dozvěděl, že přítelkyně je mu nevěrná. Pohádal se s ní, sbalil si věci do tašky a odešel na ubytovnu, kde bydlel jeho známý Ladislav S..

Vše začalo, když muži popíjeli kávu. Marek se hájí tím, že oběť zaútočila jako první. "Chtěl jsem si osladit kafe. Když jsem se otočil, ucítil jsem ránu. On mne bodl do břicha. Chystal se k druhé ráně. Uhnul jsem, nůž mi ale zasáhl na ruce a přetnul mi šlachu," vylíčil potyčku David M..

Pak vzal ze stolu nůž s čepelí dlouhou 14 cm. "Bodl jsem ho do hrudníku. Upadl na postel, zvedl se a skočil po mně. Strhnul jsem ho na zem a dával mu rány. Nevím kolik jich bylo. Pak se narovnal, udělal krok dozadu. Já mu zasadil poslední ránu do hrudníku," líčil u soudu potyčku mladý muž. Soud pokračuje výslechy svědků a znalců.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání