Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Let smrti z Ria: Pasažéři dopadli do moře mrtví a nazí!

Autor: Nový Čas, rvs - 
14. června 2009
13:30

Vítr z nich serval šaty. Jejich křik přehlušil skřípající zvuk plechu. Smrt byla rychlá a nastala už ve vzduchu. Do Atlantiku padaly jen mrtvá těla. Bez popálenin, ale s četnými zlomeninami. Většina z nich byla nahá...

Podle předběžných výsledků pitev Airbus A330 nevybuchl, ale rozpadl se ve vzduchu. Objevená těla byla většinou nahá, bez popálenin, ale s četnými zlomeninami. Patologové v plicích nenašli vodu, což znamená, že se pasažéři neutopili, ale do oceánu už dopadli mrtví.

„Letadlo se pravděpodobně rozpadlo a vítr, který pronikl do kabiny, strhal z pasažérů šaty,“ popsal pravděpodobný scénář tragédie jeden z lékařů. Teorii o rozlomení letadla podporuje i skutečnost, že oběti byly nalezeny na místech, vzdálených od sebe až 85 kilometrů. To by se nestalo, kdyby se Airbus zřítil v celku.

Na místě katastrofy pokračuje již takřka beznadějné pátrání po černé skříňce, která by příčinu nehody objasnila. Pátrání po dalších tělech a troskách komplikuje nepříznivé počasí a je pravděpodobné, že všechna těla nalezena nebudou.

drobek ( 14. června 2009 22:40 )

v 10km je poskrovnu kyslíku,šílená zima.Vypadá to na trhlinu trupu ,prasklé sklo,vadné dveře šance nulové i s padákem

galope ( 14. června 2009 22:12 )

Taky mam nekdy vetry a podtlaky. Ty taky,Samy?

jakotunejsem ( 14. června 2009 20:36 )

Když už Blesk informuje o této katastrofě, mohl by aspoň opisovat z oficiálních prohlášení pečlivěji. Pasážéry "nevysvlékl" žádný vítr, který vnikl do kabiny.K tomu došlo při proudění vzduchu a větru během děsivého pádu z výšky deseti kilometrů. Zde není třeba vytvářet vlastní verze.

samantha ( 14. června 2009 20:21 )

Tomu "větru" se říká podtlak. Protržením stěny letadla dojde k vysátí vzduchu z jeho vnitřku, jelikož ve výšce kolem 10 km skoro žádný není a tlak se okamžitě vyrovná. Vše neupevněné a nepřivázané je vycucnuto ven. Jiná je i vnitřní a vnější teplota, rozdíl je kolem 70 stupňů C. Jelikož byli většinou nazí, ke katastrofě muselo zřejmě dojít ve velké výšce, kde dosáhl podtlak díky narušení pláště letadla takové míry, že je prakticky svlékl. Muselo to být hrozné, je mi jich všech strašně líto. Ale nejspíš zemřeli velmi rychle a neměli příliš mnoho času si to uvědomit. Aspoň že tak....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání