Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Máma - učitelka: Dětem dávala obojky!

Sparťanský autobus doprovázela policie.
Sparťanský autobus doprovázela policie.  (Autor: Foto pro Blesk: Svatopluk Šída)
Autor: ČTK, hod - 
4. června 2009
22:20

Neuvěřitelně krutě "vychovávala" svoje dvě děti učitelka z Liberce… Podle televize Nova žena údajně připínala dětem na krk obojky a vozila je v kufru auta.

Ženu podezřelou z nepřiměřeného trestání dětí už policie obvinila z týrání. Potvrdila to liberecká policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Nyní už je ale zase na svobodě. „Ve čtvrtek byla propuštěna z cely předběžného zadržení. Vazba na ni nebyla uvalena,“ řekla policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Policie nebude zveřejňovat k případu žádné bližší informace.

Policisté se o údajném týrání zhruba desetiletých dětí dozvěděla od anonyma. Děti prý mají četné podlitiny na těle. Vedení školy popírá, že by učitelka týrala žáky. O tom, jak zacházela se svým synem a dcerou, prý kolegové a nadřízení ženy měli jisté indicie. Chlapec chodil do stejné školy, ve které jeho matka učila.

Podobný případ projednával berounský okresní soud. Tříletý chlapec z Berouna dostával od matky opakovaně na krk obojek. Poutání vodítkem k postýlce dokládá videozáznam policejní domovní prohlídky, při které kluka připoutaného k postýlce nalezli. Chlapec s obojkem na krku střídavě sedí na okně a v dětské postýlce. Spolu s ním tam byla i jeho šestiletá sestra, která se ale mohla volně pohybovat. Vyšetřování podle policie ukázalo, že matka týrala pouze syna. Žena tvrdila, že dítě uvázala, aby mohla ošetřovat dceru, která se při hře s dětmi zranila a upadla do bezvědomí. Z vyšetřování ale vyplynulo, že chlapce tímto způsobem omezovala opakovaně. Za týrání svěřené osoby včera padl rozsudek. Žena dostala osm měsíců nepodmíněně. Prý totiž nešlo o úmyslné týrání...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání