Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kvůli hádce chtěl vyhodit do vzduchu celý panelák!

Autor: Jiří Čada, brum - 
27. května 2009
10:11

Téměř stovka obyvatel osmipatrového panelového domu v Třešti na Jihlavsku v úterý večer krátce před osmou hodinou musela urychleně opustit své byty. Přítel jedné ženy zde vyhrožoval odpálením granátu.

Necelou hodinu předtím policejní operační středisko přijímá z jednoho z bytů v domě zoufalé volání o pomoc. „Drží nás tu s nožem v ruce a hrozí, že granátem vyhodí vše do vzduchu,“ informovala mobilem policisty na lince 158 obyvatelka bytu (50), kterou v tu chvíli společně s jejím synem (19) ohrožoval její přítel (65).

K paneláku v Barvířské ulici okamžitě přijíždějí policisté a záchranáři. „Já doposud nevím co se vlastně stalo. Najednou u dveří zvonil policajt a oznámil mě abych si vzal nejnutnější věci a byt opustil,“ řekl Blesku jeden z obyvatel domu Jaroslav Raiterman (29).

Dvaatřicet rodin se muselo přesunout za bezpečnostní policejní pásky, které v tu chvíli vyznačovaly zónu nebezpečí. Dům nečekaně potemněl! Své práce se ujímá policejní vyjednavač jištěný příslušníky zásahové jednotky, kteří na místo rovněž dorazili.

„Já toho člověka znám jen podle vidění, ale vím, že z jejich bytu se často ozývaly hádky,“ vzpomíná další z desítek v ulici postávajících nájemníků. „Tamhle před domem stojí jeho auto,“ ukazoval na zaparkované vozidlo s německou poznávací značkou. „Bydlí tady teprve asi tři roky, je to Čech, ale pracoval v Německu, teď už je bez práce,“ dodává.

Dvě dlouhé hodiny trvá trpělivé vyjednávání policistů s domácím agresorem. Pak se nečekaně otevírají domovní dveře, v nichž se v policejním doprovodu objevil zavalitý starší muž s pouty na rukou. Obyvatelé domu si s úlevou vydechují. Mohou se vrátit domů. „Granát jsme v bytě nenašli, byla tam však nalezena neznámá pyrotechnika, která je nyní odborníkem zkoumána,“ informovala novináře o nálezu pyrotechnické výbušky mluvčí jihlavských policistů Jana Kroutilová.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání