Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Za hajlování je poslali do vězení

Zleva - Petr N. a Jan D., kteří za hajlování dostali u soudu nepodmíněné tresty
Zleva - Petr N. a Jan D., kteří za hajlování dostali u soudu nepodmíněné tresty  (Autor: Jana Ulrichová)
Autor: uá, oce, brum - 
26. května 2009
16:13

Hajlovat se v Česku nebude. Těmito slovy odůvodnil teplický samosoudce Miroslav Čapek nepodmíněné tresty, které v úterý vyměřil Janu D. (25) a Petru N. (26).

Za výkřiky Sieg heil a Ein Führer se zdviženými pravicemi na soukromé oslavě v Duchově je odsoudil k 18 a 6 měsícům ve věznici s dozorem. Jan D. dostal trest souhrnný ještě za podvod a nedovolené ozbrojování.

Oba se rozparádili na oslavě v uzavřené společnosti v baru Cobra v Duchově, kde jeden z obžalovaných dělal před lety vyhazovače. Na detaily si prý nepamatují, protože byli opilí. Někdo z přítomných však z akce pořídil videozáznam, který se později ocitl na internetu. Na něm jsou oba obžalovaní vidět, jak zdvíhají pravice a hlučnější Jan D. zřetelně vykřikuje Sieg heil, tedy heslo, které včera znalec Zdeněk Zbořil označil za typicky nacistické.

„Je to už dlouho. Dnes bych to už neudělal,“ pokusil se ve své závěrečné řeči Jan D., který má na těle vytetován i portrét Adolfa Hitlera, o vylepšení svého obrazu před soudcem. Ten mu ale neuvěřil. Rozsudky nejsou pravomocné, protože oba mladíci se na místě odvolali.

gogo ( 26. května 2009 17:21 )

Ano. Já bych je poslal alespoň na povinnou exkursi do Terezína a do Osvětimi. A promítnul bych jim dokumentární filmy z koncetračních táborů které byly pořízeny při jejich osvobozování ... Aby vůbec věděli co to oslavují a k jakým zrůdám se tím hajlováním hlásí ....

justas ( 26. května 2009 17:11 )

Ale trest odpykat do koncentračního tábora,ať zkusí jak tam bylo.Co mohou o té době taková písklata vědět?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání