Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ujížděl před policisty, zemřel!

Autor: jos, Pavel Čempěl, brum - 
20. května 2009
07:26

Místo pokuty volil smrt. Banální jízda v protisměru odstartovala v Ostravě honičku, která skončila smrtí řidiče (+36). Ten se za žádnou cenu nechtěl vzdát, najížděl na policisty, kličkoval a nakonec napálil do stromu. Zemřel na místě.

Šoféra favoritu chtěla úterý večer zastavit hlídka městské policie kvůli přestupku v Porubě. Muž ale šláp na plyn a rozjel se proti strážníkovi, který na poslední chvíli uskočil. Rozpoutala se honička plná riskantních manévrů. V jednu chvíli se hlídce podařilo uprchlíka zablokovat, ale ten se znovu prudce rozjel. „Aby hlídka zabránila střetu, musela rychle vycouvat,“ sdělila policistka Gabriela Holčáková.

Neustálé kličkování a snaha vytlačit policisty ze silnice pokračovaly až do Děhylova na Opavsku. Tam ale uprchlík nezvládl průjezd zatáčkou, napálil do stromu a následkům těžkých zranění podlehl. Policie nyní zjišťuje, co ho k šílené jízdě přimělo. Řidičák vlastnil a ani vůz nebyl kradený, i když patřil někomu jinému. Zda byl důvodem útěku alkohol, zjistí až nařízená pitva.

gogo ( 21. května 2009 09:27 )

Pokud přistoupíme na Vaši verzi, že policii se nemusí zastavovat (víte kolik silničních pirátů Vám nyní tleská ?), tak se musíme dohodnout na jiných pravidlech. A to asi na těch, že všichni řidiči budou ozbrojeni a konfliktní situace si budou na místě vyřizovat sami. Tak si představujete vyšší bezpečnost na silnici ? Vás ještě na silnici žádný řidič vážně neohrozil ? Tak to jezdíte jen velice zřídka, či jste velmi mladá nebo jste dosud měla neuvěřitelné štěstí. Ale toto štěstí je jen s ručením omezeným... pozor ...

gogo ( 21. května 2009 09:21 )

Mrtvý měl respektovat zákony této země a silniční předpisy. Jestliže je nerespektoval a choval se tak, jak se choval, ohrožoval svým jednáním na životě ostatní účastníky silničního provozu. Případně i Vás, pokud by jste měla tu smůlu, že by jste se v inkriminovaném místě nacházela. V tom případě by jste mi ale již asi nemohla položit tuto otázku... V Americe by při na jíždění na policisty byl okamžitě zastřelen...

mia123 ( 20. května 2009 14:59 )

Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit jak strážníci MP dokáží být neprofesionální, agresivní a schopni hrůzných činů. Samozřejmě by nezodpovědní řidiči měli být právem a podle zákona potrestáni. Vždyť ještě nebylo ani prokázáno zda byl řidič opilí či zdrogovaný. Osobně bych jim také nezastavila, a to nepiji a drogy jsem nikdy nebrala, ale mám k tomu jisté důvody ( však žádné které jsou v rozporu se zákonem ), proč by je nemohl mít muž který zemřel, proč musel být automaticky opilí či snad zdrogovaný?

siroky11 ( 20. května 2009 13:11 )

mimo osídlené oblasti, varovný výstřel do vzduchu a poté nikoli do kola auta, ale přímo řidiče, pokud se nejedná o únos další osoby. Doposavad se s nima "páráme" a potom to takto vypadá.Už jich je hodně, co chlastají a drogují a věznice jsou plné, tak bych to řešil takto.

mia123 ( 20. května 2009 09:25 )

.....a jak můžete vědět zda muž který přišel o život při honičce se strážníky byl bezohledný řidič a tedy i poncionální vrah??? Mrtví nemluví (bohužel). Vždyť ze článku je pouze zřejmé že muž který při honičce zemřel ujížděl před MP. Vy víte proč před nimi ujížděl? Mám na to svůj názor.......... Kdybych mohla, tak Městskou Policii z hodiny zruším!!! Jsou to jen rádoby......

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání