Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policie dopadla muže (23), který přepadl benzinku na Frýdecko-Místecku

Obsluhu čerpací stanice v Berouně přepadli dva maskovaní lupiči. Takto zachytily oba muže bezpečnostní kamery
Obsluhu čerpací stanice v Berouně přepadli dva maskovaní lupiči. Takto zachytily oba muže bezpečnostní kamery  (Autor: Záběry z bezpečnostních kamer)
Autor: ČTK, pal - 
19. května 2009
11:01

Během několika hodin se policistům podařilo vypátrat třiadvacetiletého mladíka, který přepadl s plynovou pistolí čerpací stanici na Frýdecko-Místecku.

Zbraň mu zapůjčil jeho stejně starý známý, který ho k benzinové stanici i zavezl. Nakonec však zavolal na tísňovou linku a plánovanou loupež ohlásil. Dnes to sdělila policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Na čtyřicetiletou ženu namířil mladík pistoli přes okénko pro noční prodej. Požadoval po ní cigarety a peníze. Žena mu ve strachu o život do připraveného batohu dala peníze a zboží v hodnotě zhruba 21.000 korun. "Muž měl být v době skutku kryt kapucí i síťovinou, aby znesnadnil případnou identifikaci. Pachatel z místa činu utekl," uvedla Holčáková.

Těsně před loupeží však jeho známý anonymně zavolal na tísňovou linku s tím, že kamarád chce vykrást benzinovou stanici a on mu půjčil svou zbraň.
"Konkrétní informace o spáchání skutku však neměl uvést, na zpětné volání operátora již nereagoval," vysvětlila Holčáková.

Dispečer se s volajícím mladíkem opět spojil až později. "Operátor vhodně kladenými dotazy pak získal další informace, sbíhající se u konkrétní osoby," uvedla mluvčí. Dodala, že se nakonec podařilo identifikovat volajícího i podezřelého, ozbrojeného muže, kterého policie zadržela zhruba čtyři hodiny po loupeži.

"Policisté zajistili plynovou pistoli, poměrnou část odcizených peněz i cigaret," dodala mluvčí. Mladík, který policii řekl, že užívá drogy a chtěl získat peníze, protože měl prý dluhy, byl obviněn z loupeže. Jeho známý pak z pomoci k tomuto trestnému činu. Hrozí jim až deset let vězení.

gogo ( 19. května 2009 12:08 )

by ho musel najít i slepý .....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání