Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jízdu řidiče bez papírů zastavila až prostřelená pneumatika

Noční honička Prahou. Policie auto zastavila střelbou
Noční honička Prahou. Policie auto zastavila střelbou  (Autor: David Malík - Ilustrační foto)
Autor: ČTK, šim - 
17. května 2009
11:35

Střelbou na zadní pneumatiku musela v neděli zhruba hodinu po půlnoci zastavit policejní hlídka ujíždějícího podnapilého řidiče z Havířova na Karvinsku.

Osmadvacetiletý muž přitom nikdy nevlastnil řidičský průkaz a zákaz řízení motorových vozidel mu byl udělen už čtyřmi soudy. Platný byl až do roku 2016, řekla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Řidič v BMW si policejní hlídky všiml v Ostravě-Vítkovicích, změnil směr jízdy a policisté ho začali pronásledovat. Muž jim ujížděl přes Vratimov až do Havířova a nereagoval na žádné výzvy k zastavení. Policista mu tak nakonec prostřelil levé zadní kolo. Muž však z vozu nechtěl ani vystoupit a policisté tak museli použít donucovací prostředky. Při dechové zkoušce mu naměřili více než promile alkoholu.

Řidič je podezřelý z maření výkonu úředního rozhodnutí, z řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a z ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí muž až jeden rok vězení.

siroky11 ( 17. května 2009 12:55 )

hrozí mu AŽ JEDEN ROK!!! Takového "zmetka" bych zavřel alespoň na 5 let.A makat do kamenolomu. Co to je - jeden rok? To je ta naše blbá legislativa!

gogo ( 17. května 2009 12:14 )

A to mu ten trest ještě jen jenom hrozí .... Potencionální vrazi na našich silnicích mohou jezdit a vraždit téměř beztrestně. Toto není svoboda - to je anarchie. Když je nám Amerika vzorem, tak nechť je nám vzorem i výší trestů a rychlostí procesu... V Americe by byl možná řidič při takovéto honičce zastřelen.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání