Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Dodávka a osobák smetly ženu s kočárkem!

Autor: jos, Zbyněk Schnapka, pes - 
15. května 2009
12:08

AKTUALIZOVÁNO: Tragická dopravní nehoda se stala v pátek asi v 11:30 na plzeňském sídlišti Lochotín. Po srážce dodávky a osobního auta došlo k nárazu do paní, která tlačila kočárek s miminkem (8 měsíců).

Kočárek s batoletem smetlo letící auto s chodníku. Holčička stará 8 měsíců utrpěla velice vážná zranění a sanitka záchranky jí odvezla na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Plzni. Tady lékaři bojují o její život.

„Dítě má poraněnou hlavu a měli jsme podezření na vnitřní krvácení,“ uvedla Lenka Ptáčková z plzeňské záchranky. Mamince se nic nestalo. Utrpěla ale veliký šok. Zřejmě před sebou po chodníku tlačila kočárek, když jí ho náraz auta vyrval z rukou. S dcerou odjela sanitkou do nemocnice. Holčičku teď lékaři ošetřují na jednotce intenzivní péče.

Dva muži (40, 50) z havarovaných aut skončili na chirurgii. „Utrpěli lehká až středně těžká poranění hlavy a mají také tržné rány,“ dodala Ptáčková. Dodávka Mercedes a černý, osobní vůz Mercedes se srazily na křižovatce ulic U Jam a Jesenická na největším plzeňském sídlišti Lochotín. Náraz obě auta vymrštil mimo silnici. Letící dodávka smetla kočárek, vrata, betonový sloupek od vrat a zastavila se až v zahradě rodinného domku.

„Auto kočárek přimáčko k betonovému sloupku od plotu,“ upřesnila Simona Čejková z ředitelství policie Plzeň-město. Osobní vůz Mercedes vyvrátil dopravní značku a skončil na chodníku před plotem.

„Obědvala jsem. Slyším ránu. Vyběhnu ven, ale to už tady byly hasiči. Ten zdemolovaný kočárek, to je hrůza,“ svěřila se Blesku Jaroslava Kohoutová majitelka domku, na jejichž zahradě dodávka skončila. „Chtěli jsme sem dát zpomalovací pruhy. Nedaleko je školka a chodí tudy spousta dětí. Ale dodnes tady nejsou,“ postěžovala si Kohoutová.

werronnika ( 15. května 2009 14:37 )

a o hodinu dříve se v Plzni u Západočeské univerzity na Borech srazilo auto s motorkářem.. taky pěkný!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání