Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Studenta (17), který plánoval bombový útok na školu, pustili z vazby

Archiv
Archiv  (Autor: Archiv; ilustrační foto)
Autor: INT, šim - 
12. května 2009
18:51

Sedmnáctiletého studenta, který plánoval bombový útok na Gymnázium v Novém Bydžově, policie propustila po necelých dvou měsících z vazby. Mladík bude dokonce pokračovat ve studiu.

Podle serveru iDnes, který o tom informoval, mladíka propustili před několika dny. Student bude mít student individuální plán a do školy bude chodit jen na přezkoušení. "Kontakt s ním bude zatím na dálku, bude se učit v domácím prostředí. Dostal úkoly, co se má učit, a potom si dohodne termíny závěrečného přezkoušení. Má ve studiu jedinou úlevu, je uvolněn z docházky na vyučování," řekl serveru iDnes ředitel gymnázia Jaroslav Šedivý.

"Občas se ale ve škole objeví. Mohu potvrdit, že jsem se s ním osobně setkal. Nebudu se však vyjadřovat k mým pocitům z tohoto setkání ani k případu. Čekám na na závěry policejního vyšetřování a případné stanovisko soudu," dodal Šedivý.

Většina vyučujících byla z takovéhoto vývoje situace překvapena. Studenti však jsou v klidu a žádný strach nepociťují.

Policie se celou záležitostí zabývá jako trestným činem obecného ohrožení ve fázi přípravy. Okolí studenta, jeho známí ani spolužáci nevěří, že něco takového skutečně plánoval. Pokud se mladíkova vina prokáže, hrozí mu trest odnětí svobody až na pět let.

stan ( 12. května 2009 23:46 )

Stává se to stále častěji nejen v ČR ale skoro po celém světě - peadofilové propuštění na kauci za pár dní zneužijou další dítě. Chorobomyslní vymakovanci jako je tento "student" kteří ohrožují životy jiných jsou propuštěni do péče rodičů (jaká je ta "péče" by bylo téma na další diskuzi), a tak ty human rights mohou být každým individuelně vysvětleny - dají se natáhnout a nebo stlačit jako měch harmoniky. A tak tedy ve jménu humanity máme mezi sebou choromyslné jedince, kteří ovšem mají nárok na svá lidská humanitní práva, jestli už pak někoho zmrzačí, zabijí nebo zneužijí je všem těm lidumilným a politicky korektním soudcům úplně jedno.

pedro500 ( 12. května 2009 22:31 )

je s podivem, jak si psychologové zahrávají se životem ostatních studentů.Měli by jim odebrát lizenci !!!

gogo ( 12. května 2009 20:20 )

Pokud plánoval (jak tvrdí nadpis článku), tak je to vše na hlavu ....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání