Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Šikanuješ nájemníky? Zaplatíš jim 200 tisíc!

Petr Kolařík tvrdí, že jde o politický proces!
Petr Kolařík tvrdí, že jde o politický proces!  (Autor: Blesk - Ondřej Požár)
Autor: Ondřej Požár - 
7. května 2009
05:00

Šikanuješ nájemníky? Tak jim zaplatíš odškodnění za to, že zůstali bez elektřiny a vody! To je jasný vzkaz brněnského soudce Michala Ryšky. Ten včera rozhodl, že majitel domů Petr Kolařík musí čtyřem šikanovaným nájemníkům dát 200 tisíc korun. A jejich právníkovi sto tisíc!

Manželé Ludmila a Miloš Borkovi, Jaroslava Přikrylová a Blanka Všianská dostanou každý po 50 tisících. Kolařík je loni a předloni nechal dlouhé měsíce bez elektrické energie a Borkovy i bez vody. A proč? Odmítli přistoupit na zvýšení nájemného a rekonstrukci bytů!

Nájemníci u soudu: zprava manželé Borkovi, Jaroslava Přibylová a Blanka Všianská Nájemníci u soudu: zprava manželé Borkovi, Jaroslava Přibylová a Blanka Všianská | Blesk - Ondřej Požár

Nájemníci u soudu: zprava manželé Borkovi, Jaroslava Přibylová a Blanka Všianská

Majitel včera navrhl tři žaloby na odškodnění zamítnout. „Jde o politický proces!“ míní Petr Kolařík. „Devět měsíců jsme byli bez vody a elektřiny. Chodili jsme s igelitkami špinavého prádla a tahali vodu v kanystrech. Bylo to ponižující. Odškodnění je symbolické!“ říkají Borkovi.

„Rozsudek je pobídkou i pro další pronajímatele bytů. Problémy s regulovaným nájemným nelze řešit trestnou činností majitele domu,“ zdůraznil soudce.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání