Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Advokát tvrdě kritizuje zatýkání ruských mafiánů

Ruská mafie, zatčení
Ruská mafie, zatčení  (Autor: ÚOOZ, ilustrační foto)
Autor: pes, ih - 
4. května 2009
14:17

Obhájce »vora v zakoně« Julius Kramarič se vyjádřil k zásahu policie, při kterém byli speciální jednotkou zatčeni členové zločinecké skupiny v čele s »vorem v zakoně«. Podle něj se bezpečnostní informační služba ČR (BIS) dopustila zločinu.

Všichni obvinění jsou ve vazbě za plánování vraždy arménského podnikatele a za vraždu řidiče Sazky. „Zásah, při kterém byl zatčen můj klient, bylo jenom velké a drahé divadlo za peníze daňových poplatníků. Můj klient by při vyzvání policisty klidně odešel s ním. Celý zásah byl více než neadekvátní,“ uvedl třeba Kramarič.

„Můj klient byl obviněn na základě výpovědi svědka obviněného z pokusu vraždy arménského podnikatele na Václavském náměstí. Vypovídal několikrát. Styl jeho výslechů mi ale připomínal situaci, kdy si policie připravuje svědky podle svého za slib zvýhodnění,“ řekl Julius Kramarič, podle kterého je ale kolem tohoto svědka hodně zvláštních okolností.

„Krátce poté, co u nás požádal o politický azyl, přišli za ním agenti BIS a nabídli mu spolupráci. Bez jakýchkoli testů, podpisů a podobně se stal jejich agentem. Potom se s těmi, kdo mu nabídli spolupráci, pravidelně scházel, předával jim informace a dopředu je minimálně třikrát informoval o tom, že může dojít k vykonání vraždy. Nikdo na to nereagoval, pouze v jednom případě mu bylo řečeno, že je třeba, aby to proběhlo, pak že to bude dotyčný řešit. Zdůrazňuji, že neoznámení trestného činu vraždy je trestný čin i pro agenta BIS,“ podivuje se obhájce »vora«.

Podle něj je výpověď tohoto svědka nevěrohodná. „Výpověď někoho, kdo najednou po roce a půl zničeho nic začne vypovídat a na základě jehož výpovědi je zatčeno osm lidí, mi připadá více než podivná.“

 

 

jetadynekdo ( 4. května 2009 16:01 )

MINISTR VNITRA STOJÍ ZA HOVNO, ZÁKONY TÉHLE REPUBLIKY TAKY A ZKORUMPOVANÍ ŠMEJDI JAKO ONEN ADVOKÁT A RADNÍ VE VARECH UŽ MĚLI DÁVNO VISET.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání