Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Čtyři mrtvé děti v Čechách za dva dny! Co se to děje?

Na tomto místě chlapci přecházeli trať
Na tomto místě chlapci přecházeli trať  (Autor: ČTK)
Autor: rvs - 
28. dubna 2009
13:24

Výčet mrtvých, z kterého běhá mráz po zádech. Za pouhé dva dny se v Čechách staly oběťmi nehod hned čtyři děti! Opravdu muselo k těmto tragédiím dojít?

První tragická nehoda se stala v pondělí Trutnově. Tři děti při hře zapálily sklad sena a z ohnivého pekla, ve které se budova proměnila, se už podařilo dostat jen jednomu z nich. Osmiletý Martínek v ohni zemřel a s ním i jeho šestnáctiletá sestra. Hasiči objevili jejich těla až po několika hodinách až u samé zadní zdi skladu. Pravděpodobně se snažili v poslední chvíli uniknout, ale přes šlehající plameny už se jim to nepodařilo.

Ke druhé smutné události došlo pouhý den poté, v pondělí večer. Nedaleko železniční zastávky v Brně – Komárově se snažila dvojice chlapců mezi deseti a čtrnácti lety přeběhnout trať. „Děti vyběhly z vysoké trávy asi 40 metrů před lokomotivou. Přestože strojvedoucí použil rychlobrzdu, střetu nemohl zabránit. Zastavil až asi 300 metrů za místem srážky,“ řekl mluvčí drážní inspekce, která případ vyšetřuje.

Obě smutné události, při nichž děti zemřely, jsou si dost podobné: při obou šlo o 'pouhou' dětskou neopatrnost a obě byly naprosto zbytečné. Že se může něco takového stát, nám ale zpravidla dojde až ve chvíli, kdy už je na jakoukoliv prevenci bohužel pozdě.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání