Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Otec popálené Natálky (2) odjel z vězení. Matka za to děkuje Klausovi

Autor: Ivana Žáková, jos, pet - 
23. dubna 2009
19:43

AKTUALIZUJEME: Z vězení nechal prezident Václav Klaus propustit otce vážně popálené Natálky (1) Pavola Kudrika. Ten opustil ve čtvrtek večer vězeňskou nemocnici na Pankráci a sanitka ho odvezla do ostravské fakultní nemocnice za svou družkou.

Blesk byl exkluzivně u toho, když matka Anna Siváková podepsala na jipce fakultní nemocnice žádost odpuštění celého trestu a o milost pro svého druha.

"Budu vám vděčná do konce života. Z celého srdce vám pane prezidente děkuji. Stejně tak i Michalu Kocábovi," vzkázala přes Blesk Anna Siváková (27). Ten byl také jako jediný o toho, když popálená žena na jipce podepsala žádost o milost pro svého druha, kterou za ní sepsal KumarVishwanathan z občanského sdružení Vzájemné soužití v Ostravě.

Ve čtvrtek večer byl Pavol Kudrinka převezen sanitkou do fakultní nemocnice v Ostravě. Bude tak nablízku své družce a dcerce.

Matka Natálky je těžce popálená na téměř celém těle. Každý den jí lékaři dávají narkózu, aby ženu mohli převázat. Anna Siváková Blesku také poskytla exkluzivnín rozhovor ohledně otce Natálky, která je popálená na 80 procentech těla a lékaři ji nedávají takřka žádnou naději.

Pavol Kudrik je otcem všech čtyřech dcer?

Tří nejmladších. Žijeme spolu deset let. Opravdu krásných let, protože Pavol je mojí největší oporou. A skvělý otec rodiny. Dcerky ho zbožňují a všechny na něm visí.

Proč váš druh ale nenastoupil do vězení?

Právě kvůli dětem. Nedokáže se od nich odloučit. Zejména od nejmladší Natálky, která bude mít v červnu dva roky. Také, aby rodinu nenechal na holičkách a pomáhal nám.



Jaký je táta?

Nenahraditelný. Já se starám o domácnost a on o vše ostatní. Hlavně pak o všechny dcery. Hraje si s nimi, vyprovází je do školy i ukládá ke spánku. Také se s nimi často učí. Rodina je pro něj na prvním místě. Nikdy nepil ani nehrál automaty.

Proč žádáte prezidenta o odpuštění celého trestu?


Čeká nás strašně těžké období. Bez něj to prostě já ani dcery nezvládneme. Není to žádný zločinec. Byl odsouzen za nedovolené řízení a drobnou krádež stavebního materiálu. Kdyby nebylo jeho, uhoříme v tom domě všichni. Také jsem měla strach, že si ve vězení ublíží.

To proto, že vám nemůže být nablízku?

To také, ale hlavně kvůli Natálce. Jsme oba tak popáleni, protože jsme ji nemohli v tom dýmu najít. On si to strašně hned vyčítal a v zoufalství mlátil do sebe jak šílený.

Trápí vás z toho noční můry?

Vůbec jsem ještě nespala. Vždy tak na pět minut. Pořád se mi vrací, jak Natálka křičí: Mami, mami! Klečela a celá hořela. Proto jsme jí museli vzít za vlasy. Byla pořád při vědomí a řvala strašně bolestí. Díky plence neměla popálený jen zadeček.

Opravdu netekla voda ani nešla elektřina? Policie to popírá.

Děda letěl do koupelny a chtěl rozsvítit. Ale jen křičel, že je i vyplá elektřina. Chtěli jsme nabírat vodu, ale jen kapaly zbytky z trubek.

Co byste si teď nejvíce přála?

Ať se Natálka uzdraví. A Pavola ať převezou na popáleninové centrum do fakultní nemocnice. Aby byl co nejblíže u mě. Nejlépe ve stejném pokoji. Potřebujeme se teď jak nikdy v životě. Sama tu bolest na srdci nepřežiju.

paila ( 11. června 2009 08:59 )

Neznám podrobnosti o případu, ale momentálně není na místě řešit to,zda-li je otec kriminálník anebo ne. Jeho dítě hrozně trpí a je v ohrožení života. Tohle je velmi náročné pro všechny zúčastněné, nejen pro Natálku a tak souhlasím s tím, že jak matka tak i otec můžou být v blízkosti té maličké. Dvojí metr v ČR je, ještě jsem nečetla dobrý článek o Romech, píše se jen o tom, jak kradou, vraždí, znásilňují, emigrují, ale jsou i případy, kdy někoho zachránili, ale v tomto případě se o nich píše jen jako o tom či té paní, ale ne o původu. Další - málokdo jim chce dát práci a když začnou podnikat, ostatní jim jen kvůli barvě pleti nedůvěřují, takže pak je docela těžké se dostat z bludného kruhu zločinu. Ano, jsou mezi nimi i ti nejhorší zločinci, ale také velmi vzdělání lidé, vysokoškoláci, atd

mapa45 ( 24. dubna 2009 08:39 )

Souhlasím s názorem, že se kauza "Sivákovi" hodí před volbami některým politikům. To, že více jak polovina důchodců živoří, někteří ještě perzekování majiteli domů, je politikům jedno. To není tak viditelné a důchodci si přeci neztěžují. Platí poctivě všechny poplatky i za cenu, že nemají na jídlo a léky. Babče se zlomenou nohou řekne sestra : na sanitku nemáte nárok , vezměte si taxíka. P Pana Siváky vozíme po republice sem a tam. Škoda že důchodce v Kanadě nepovažují za ohrožený druh, jako romy. Jistě by se našla kancelář, která by je za tučný honorář vyvážela ven z republiky do ráje, kde se nemusí pracovat a berou se tučné dávky. V čechách by jim vypláceli důchod a to by se žilo.Má to ejden háček- nejsou romové.Za ně se pan Kocáb nepřimluví.

helena ( 24. dubna 2009 08:09 )

přesně tak, pod to se podepisuju

helena ( 24. dubna 2009 08:07 )

hele blbko, že ty seš jedna z nich, co??

samantka ( 24. dubna 2009 01:16 )

spamatuj se co pises

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání