Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pes zahynul v rozpáleném autě, majiteli hrozí kriminál

 (Autor: wikipedie.cz, ilustrační foto)
Autor: jad, pes - 
6. dubna 2009
20:03

Muž (25), který nechal v Kolíně s klidným svědomím zahynout v rozpáleném autě psa, nevyvázne tak lehce. Policie totiž v pondělí celý případ překvalifikovala z přestupku na trestný čin týrání zvířat.

Nezodpovědný chovatel tak může kromě pokuty a zákazu činnosti vyfasovat až jeden rok kriminálu.

Pejskař zaparkoval v sobotu ve čtyři hodiny ráno modrý ford v kolínské Jeronýmově ulici. Ve voze zamkl křížence novofunlanda a klidně vyrazil na obchůzku barů a hospod. Polomrtvého psa v horkem rozpáleném autě si všimli kolemjdoucí až po dvanácti hodinách. Než se k němu dostala pomoc, pes zamřel. „Případ už nevyšetřujeme jako přestupek, ale jako trestný čin,“ potvrdila Petra Čimová z kolínské policie. Co vedlo k překvalifikování případu, ale sdělit odmítla.

Podle všeho to může být skutečnost, že muž zcela o své vůli zapříčinil dlouhotrvající a velmi trýznivé umírání bezbranného zvířete. „Měl by zaplatit i výjezd městských strážníků a policistů. Ve chvíli, kdy se snažili zachránit umírajícího psa, mohli být užiteční třeba někde jinde,“ řekla Blesku Zuzana Semelová z Ligy na ochranu zvířat ČR. Případů, kdy lidé z naprosto nepochopitelných důvodů nechají zahynout psa v rozpáleném autě, jsou podle ní desítky ročně.

osud ( 31. května 2009 21:45 )

Ten pes mu jednou zachránil život a jak se k němu zachoval?! Nejhorší na tom je, že hned druhý den si pořídil nového psa - tentokrát fenu - bernského salašnického... Takovýdle lidi by absolutně neměli mít zvířata!!!Ten člověk nemá svědomí. Pohrdám jím... !!!!!!!!!!!!!

barco ( 7. dubna 2009 03:28 )

kolik bylo clanku za poslednich let? O presne stejnych pripadech se v poslednich letech psalo nekolikrat, snad kazdy to muse cist. Proto by tyto pripady mely dostat nejvaznejsi tresty. Psi nejsou nase hracky, a pokud psa vlasntime a vlastni blbosti, nebo sna i 'zvrhlosti' zavinime jeho smrt, mely by tu byt velmi vazne konsekvence. No excuces..

borovec ( 6. dubna 2009 11:48 )

Máš pravdu!!

borovec ( 6. dubna 2009 11:48 )

Dala bych mu pokutu a ještě ho zavřela na celý den v autě na slunci.Aspoň by poznal ,co provedl.

Štírka ( 6. dubna 2009 11:26 )

Tělesný trest- to znamená prožít to samé, co ten ubožák pes anebo opravdu pokuta 50.000 Kč, aby si uvědomil, jaký imbecil je. Ale nevěřím, ani v jedno. V tomto státě nejsou takovéto zločiny vůbec trestány. Jak směšné - jen přestupek. Časem v autě "zapomene" takhle třeba dítě. Je to úplně stejné jako tam nechat psa.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání