Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tento kluk chtěl nechat vybouchnout školu!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: kol, Zbyněk Schnapka - 
26. března 2009
22:41

AKTUALIZOVÁNO: Bombový útok na školu, do které chodí! To podle policie plánoval učeň Igor Š. (16), mezi kamarády oslovovaný Olin nebo Odin.

Do povětří mělo vyletět Střední odborné učiliště v Domažlicích. Strážci zákona mladíka v úterý zadrželi a přímo ze školy ho odvezli k výslechu.

U chlapce doma pak policisté našli schéma nástražného výbušného systému.

"U něho v pokoji jsme objevili ručně psaný postup, jak získat určité množství trhaviny," uvedla Vladislava Čejková z ředitelství policie v Domažlicích.

Na útok proti škole upozornila učitelka českého jazyka. Učeň totiž 5. března napsal slohovou práci. Detailně tady popisoval, jak by svou školu vyhodil do povětří. Učitelka tomu nevěnovala pozornost. Když ale v médiích uslyšela o chystaném bombovém útoku školáka v Novém Bydžově, chlapcův sloh ji velice znepokojil. Vše pověděla řediteli, a ten zavolal policii.

"Nic vám říkat nebudu. Obraťte se na policii," reagoval ředitel Jan Žána na to, když ho Blesk.cz žádal o vyjádření k případu.

Nebezpečí bombového útoku se snažil ředitel totiž před všemi ututlat. Naprostá většina žáků vůbec netušila o nebezpečí, které na ně možná číhalo. "Ředitel všem nařídil, že nesmíme říct vůbec nic," svěřili se Blesku žáci ústavu. Sdílnější byli Igorovi spolužáci pouze po internetu. "Odin je normální. Tohle byla jen slohovka a on nevěděl, co psát," napsal Blesk.cz přes ICQ jeden z jeho spolužáků.

Dveře do Domova mládeže, kde učeň bydlí, jsou zamčené. "Nechci z vámi mluvit. S nikým. Ani dnes, ani zítra, nikdy. Nechci se k ničemu vyjádřit,“ řekl Blesk.CZ mladík přes zvonek u vstupních dveří.

Policie učně vyslechla a vzápětí ho propustila domů. Strážci zákona ho vyšetřují na svobodě.

gogo ( 28. března 2009 07:25 )

způsobeného dítětem či polodítětem. A všichni jako hlupáčci se budou ptát jak je to možné ? Copak ho to napadlo ? A všichni budou "dojemně" nosit na místo tragédie svíčičky a plyšové hračičky ... A přitom všichni víme co je příčinou : Propagované násilí ! Ale je přece demokracie a svoboda, že ? Takže něco zakazovat by bylo omezování svobody ! Svoboda postavená na hlavu. A její plody již začínáme sklízet ...

djaba ( 28. března 2009 00:13 )

S takovými imbecily je nutno ihned zakročit a tvrdě.Internet není tak anonymní a platit administrátory královsky by nebyly vyhozené peníze.Každý podezřelý podnět,nejen ,,školní" tvrdě potlačit a zlikvidovat.Doba spěje k terorismu a je nutno proti němu bojovat od začátku.Pubertálními problémy měl každý,ale ne každý by pozabíjel spolužáky a učitele,natož aby se s tím chlubil na internetu.Takže každý,, chlubitel "je téměř jasný terorista a je nutno s nám tak jednat a bez smilování.Dnes hrozí,zítra zabíjí.I když se z něj vyklube človíček typu hurvínka bez koloběžky,je to negrámota horší než bin ládin a je nutno mu dát natvrdo pěkných pár let.Exemplárním trestem odradíme další,, zájemce".Jinak za pár let bychom se mohli bát dětí ve školce.

slavka ( 27. března 2009 11:30 )

Já nevím, mně přijde, že se z toho všeho moc dělají aféry. Kluk má fantazii, v tomhle věku ho napadají různý blbiny a tak je ztvárnil literárně do slohovky. No a co? Hned si myslet, že to chce udělat, je blbost... Na světě se potuluje spousta úchylů, bez ohledu na věk - když tu slyším ty moralisty, co píší o nedostatku autority v dnešní době. Co tedy říkáte na naši politickou scénu a všechny ty "solidní" pány? Na ty taky neměl nikdo čas, nebo to je normální, že lžou, kradou, vraždí??? Kdyby místo toho napsali román nebo detektivku, bylo by to záslužnější... Takže jestli někomu rupne v bedně a někoho zastřelí, tak se s tím asi nebude svěřovat a prostě to udělá. A je úplně jedno, jestli je mu 15 nebo 50... Divím se, že svět ještě funguje, když si na hroznou mládež stěžovali už staří Řekové...

dyky ( 27. března 2009 06:56 )

souhlas!!!!!!!Uplně mě to děsí

beruna ( 26. března 2009 20:54 )

Nevím, nevím, jestli je ta mediální pozornost dobrá. Spíš to láká další hovádka k následování, protože se chtějí proslavit - ohromit tím, co oni, do kterých by to nikdo neřekl, měli v plánu udělat, jak chtěli se všemi zatočit. Nejlíp by asi bylo zavřít, moc se o nich nezmiňovat a předhodit je psychiatrům

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání