Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Šofér pohřební služby ze Žďáru likvidoval konkurenci

Autor: Jiří Čada - 
23. března 2009
15:34

Sedm a půl roku za mřížemi a 300 tisíc pokuty vyfasoval u Okresního soudu ve Žďáru nad Sázavou za nevšední mafiánské praktiky šofér žďárské pohřební služby Anubis Radek Kunc (33).

Zapálením přepravních vozidel chtěl Kunc zlikvidovat konkurenci na Žďársku, kde v pohřebnictví podniká jeho přítelkyně.

Železnými tyčemi nechal zmlátit sanitáře (54) patologie novoměstské nemocnice, který odmítal Kuncovi dohazovat zemřelé "pacienty". Na jeho místo pak dosadil bývalého spolupracovníka z pohřební služby Anubis. "Ten mu okamžitě začal dohazovat kšefty," uvedl jeden z policistů, kteří se případem zabývali.

Zatímco původní sanitář po útoku dvojice maskovaných mužů skončil s těžkým zraněním na operačním stole, jeho dosazený náhradník začal okamžitě spolupracovat podle Kuncových představ.

V červenci 2008 spadla klec, kriminalisté Radka Kunce zatkli. Soud pak Kunce umístil do vazby. "Jedná se o zvláště nebezpečného recidivistu," uvedl ve zdůvodnění včerejšího rozsudku předseda senátu Jiří Večeřa. Ten poslal Kunce do vězení za vydírání, uplácení a organizování ublížení na zdraví. "Mimo jiné donutil také novoměstského hrobníka, aby na konkurenční pohřební službu podal trestní oznámení, jak nakládala s ostatky zemřelých," podotkl policista.

Už v roce 2002 byl Kunc za vydírání odsouzen do vězení na pět let. Nepoučil se, podle svědků, někteří z jeho obětí dokonce skončili za nohy přivázáni pod dálničním mostem.

sigmae1 ( 24. března 2009 11:53 )

za těžké zranění a vydírání? toho psychopata mají mechat za mřížema nadoživotí. Pustí ho a udělá to zas..koho zmrzačí příště?

quonex ( 24. března 2009 05:49 )

Takový polomozek je u pohřební služby na svém místě. Psychotesty pro havrany.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání