Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Vandalové zničili v Opavě hroby za milion

Na hřbitově v Jirkově bude na prodej 41 hrobek
Na hřbitově v Jirkově bude na prodej 41 hrobek  (Autor: Foto Blesk – Helena Lacinová)
Autor: ČTK - 
14. března 2009
15:43

Přibližně sto hrobů poničila v noci na sobotu na hřbitově v opavské části Kateřinky skupina neznámých vandalů. Škoda se podle předběžných odhadů pohybuje okolo milionu korun.

Po pachatelích pátrá policie. O případu informoval mluvčí opavské policie René Černohorský.

Policisty na řádění vandalů upozornila ráno žena, která na hřbitov přišla navštívit rodinný hrob. "Všimla si, že řada náhrobků je rozbitých a vyvrácených. Kontaktovala proto policii," uvedl mluvčí.

Dodal, že na místě pracovali kriminalističtí technici, kteří všechny poškozené hroby vyfotografovali a postupně budou vyslýchat jejich majitele. Teprve po jejich výslechu budou moci přesně stanovit rozsah škody.

Kriminalisté zatím nemají představu, kdo mohl na hřbitově řádit. K dispozici nemají ani záznam z kamer. "Spoléháme v tomto případě spíš na veřejnost, uvítali bychom, kdyby nás kontaktovali lidé, kteří v noci z pátku na sobotu na hřbitově či u něj viděli podezřelou skupinu.

gogo ( 14. března 2009 22:15 )

"kde se to v nich bere" ! Kdo seje vítr, sklízí bouři... Propagace násilí a necitelnosti, oslava brutality - za to můžeme my dospělí, kteří dovolíme, aby se takové zrůdnosti stávaly pro mladé lidi vzorem a normou !

magera ( 14. března 2009 21:16 )

to uz nejsou schopni to uchlidat D S , ale tam nos strkaji kde nemaji ty kurvy to len vidi problem romu ale o dalsi veci co se deje v cz to ic nezajima mozna snich to udelal ten bordel ,, rom to v zivote to neudela boji se ist a este vnoci na schrbitv/// ale kurvy gadzove smradky to byli at to chlida vsude ta strana D S

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání