Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Skandál v ČT: Poplatky za autorská práva šly na soukromý účet!

ČT
ČT  (Autor: Blesk)
Autor: INT, jos - 
4. března 2009
10:24

Poplatky za autorská práva hudebních autorů šly v České televizi na smyšlenou osobu Charlie Green. Škoda způsobená tímto podvodem jde možná až do milionů. S touto znepokojující zprávou přišel server ihned.cz.

V ČT se podvádělo s poplatky za autorská práva hudebních skladatelů. Podle oficiálního sdělení Česká televize způsobené škody teprve počítá, ale nejmenovaný zdroj serveru ihned.cz potvrdil, že konečný součet škod se může pohybovat dokonce v milionech korun.

Hlášení o hudbě použité v pořadech a o autorech, kteří ji složili, měla zkreslovat dnes již bývalá vedoucí oddělení Práva hudebních děl Zdeňka Zelenková.

Podle již citovaného zdroje z České televize neoprávněně připisovala autorství použité hudby u některých pořadů Karlu Zelenkovi, kterého uváděla pod uměleckým jménem Charlie Green.

Mluvčí České televize Ladislav Šticha potvrdil, že Zdeňka Zelenková již na Kavčích Horách nepracuje.

"Měla hrubé chyby v evidenci použitých hudebních děl," uvedl Šticha pro ihned.cz.

warumfernet ( 4. března 2009 11:07 )

kde se to starejma strukturama jenom hemží. A jestliže si s občanem vytírá řiť polostátní ČEZ, tak ČT si tu řiť vytírá s občanem pětkrát denně. Když pominu ten dneska deklarovaný bordel v autorských poplatcích, tak jak je možné, že v době utažených opasků na poslední dirce, ČT ždíme z občana koncesionářské poplatky, ve výši 1680,-Kč ročně, za blbej program na ČT, když si stejně nechává platit i reklamy, tak jako komerční TV. A k tomu musíme ještě připočíst 450,- Kč ročně za rádio. A občané, kteří jsou dnes pod mostem, budou muset dokazovat, že někde nenašli rádio, jinak si budou muset jít desátek na koncesi vyžebrat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání