Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Řidiče rolby obvinili z obecného ohrožení

Autor: ČTK, hlo - 
19. února 2009
10:44

Řidiče rolby, který v sobotu havaroval v Rokytnici nad Jizerou na Semilsku, ve čtvrtek policisté obvinili z obecného ohrožení. Hrozí mu od tří do deseti let vězení.

Uvedla to mluvčí semilské policie Soňa Šídová.

Rolba, která ve středisku sloužila jako soukromé taxi, převážela více lidí, než měla povoleno. Navíc neměla platnou technickou kontrolu a podle policie neměla vyjet z garáže. Při nehodě bylo zraněno 11 lidí včetně dětí, z toho pět utrpělo těžká zranění.

Neštěstí se stalo nedaleko dolní stanice lanovky na Lysou horu. Rolba po sjezdovce couvala, ale najednou se patrně kvůli technické závadě stala neovladatelnou. Nejprve se nekontrolovaně sesunula asi 200 metrů směrem k Zalomenému vleku, potom se převrátila a zřítila ze zhruba pětimetrového srázu do potoka. Na místě zasahovalo pět posádek zdravotní záchranné služby, vrtulník, horská služba a hasiči.

Řidič rolby už o víkendu přiznal, že převážel víc lidí, než je povoleno. Přepravovat jich mohl osm, ale vezl jich 17. Z jedenácti lidí utrpěla nejvážnější poranění pánve a páteře mladá žena, která leží na traumatologii v Liberci. "V úterý prodělala operaci páteře a zůstává na traumatologickém oddělení, je mimo ohrožení života, nicméně její stav odpovídá závažnosti poranění," řekla ve čtvrtek mluvčí liberecké nemocnice Alexandra Bednárková.

Ve stabilizovaném stavu a mimo nebezpečí jsou i další dva pacienti, kteří skončili na chirurgii a jednotce intenzivní péče jablonecké nemocnice. Další zranění leží v nemocnicích v Tanvaldu a Jilemnici nebo je ošetřili v rokytnickém Medical centru.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání