Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zlín: řídil autobus opilý!

Řidič nadýchal 0,37 promile
Řidič nadýchal 0,37 promile  (Autor: David Malík, ilustrační foto)
Autor: ČTK - 
11. února 2009
14:19

Zlínští policisté při dopravní kontrole odhalili jednačtyřicetiletého řidiče autobusu, který usedl za volant pod vlivem alkoholu. Při dechové zkoušce u něho naměřili 0,26 promile alkoholu.

Řidičský průkaz mu odebrán nebyl, přestupek jsme předali do správního řízení, řekla novinářům mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.

Hlídky kontrolovaly všechny autobusy, které odjížděly a přijížděly na zlínské autobusové nádraží. Během hodiny tak policisté zkontrolovali 63 řidičů. Pozitivní dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu měl pouze jeden z nich.

Provinilec, který přijel do Zlína z Držkové, policistům nejprve tvrdil, že za pozitivní dechovou zkoušku může ústní voda, nebo hašlerky. "Nakonec se ale přiznal, že večer před jízdou se zahříval čajem se slivovicí," uvedla Bartíková. Ve správním řízení může podle ní řidič dostat pokutu až 5000 korun.

"Vzhledem k tomu, že profesionální řidiči zodpovídají za život a zdraví stovek lidí, budeme preventivní akce tohoto typu rozhodně opakovat. A to i přesto, že podobná pochybení jsou u profesionálů jen sporadická," dodala zlínská policejní mluvčí.

Podnapilého řidiče autobusu přistihli v lednu například také policisté na Novojičínsku. Dvaapadesátiletý šofér nadýchal 0,62 promile alkoholu a na místě přišel o řidičský průkaz. Loni v listopadu zjistili policisté u řidiče autobusu v Žacléři na Trutnovsku dokonce 1,9 promile. V létě nadýchal šofér v Jaroměři na Náchodsku 2,33 promile alkoholu a řidič vezoucí cestující z Brna do Moravan měl v dechu dokonce 3,32 promile alkoholu.

petrs ( 11. února 2009 14:38 )

musim rict ze si casto rikam ze ty autobusaci jezdej jako s hnojem, ale nadruhou stranu se mnou zatim zadnej neboural

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání