Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kamion s novými auty ukradli dva mladíci

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK - 
23. ledna 2009
21:08

Z krádeže sedmi škodovek naložených na kamionu, který zmizel minulý týden v Líbeznici u Prahy, policie podezřívá dva mladé muže z Brandýsa nad Labem.

Uvedla to v pátek televize Nova. Podle ní policie po obou mladících pátrá, prý prchají v jednom z odcizených aut. Ostatních šest vozů bylo nalezeno na několika místech Středočeského kraje.

"Pátráme po dvojici možných pachatelů, kteří unikají v posledním odcizeném automobilu," řekl Nově mluvčí středočeské policie Pavel Truxa. Důvody krádeže nejsou zatím úplně jasné. Nova uvedla, že podle policie vše ukazuje na zpackanou krádež - zloději možná dostali strach a chtěli se aut zbavit.

Nova uvedla, že všechna nalezená auta jsou v policejních garážích. K majitelům se dostanou, až policie případ uzavře.

Na kamionu byly naloženy tři superby a čtyři roomstery určené pro pražské autosalony. Jeden z pachatelů namluvil vrátnému, že ho posílá jednatel firmy. V kanceláři, do které se dostal po rozbití okna, pak vzal klíče od vozů a s kamionem odjel do Mladé Boleslavi. Podle záznamu jízdy zloději osobní auta vyložili během cesty. Jízdu kamionu totiž zaznamenaly kamery na rychlostní silnici a podle nich bylo nákladní auto před Mladou Boleslaví už prázdné.

Kamion zloději nechali stát před hlavní branou do mladoboleslavské škodovky. Firma vypsala za dopadení pachatelů odměnu 200.000 korun.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání