Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Srážka s hasiči stála řidiče život

Autor: er - 
29. prosince 2008
12:11

V Berouně se v pondělí před desátou hodinou dopolední srazila hasičská cisterna s osobním autem. Řidič Felície byl na místě mrtvý.

 

"Naše cisterna jela k zásahu se spuštěným výstražným znamením. Jak k nehodě došlo vyšetřuje policie," řekl ředitel berounských hasičů Tomáš Hradil.

I přes okamžitou pomoc hasičů z cisterny se nepodařilo řidiče (†49) z osobního auta zachránit. Lékař po příjezdu na místo konstatoval jeho smrt. "Hasičská cisterna jela ve směru od Králova Dvora k údajnému požáru prodejny Jednoty v centru Berouna. Když projížděla křižovatkou u nájezdu na dálnici, vjela jí do cesty modrá Škoda Felície. Hasiči projížděli křižovatku na červenou, ale se zapnutou výstražnou signalizací," uvedla mluvčí policie v Berouně Marcela Pučelíková.

Řidič hasičské cisterny se po nehodě nervově zhroutil. "Řidičovi jsme už nedokázali pomoci. Šestadvacetiletý spolujezdec utrpěl poranění hlavy. Převezli jsme ho na traumacentrum ve Fakultní nemocnici Motol," dodala mluvčí záchranářů Nina Šeblová.

oskarhm ( 29. prosince 2008 15:22 )

ono jde hlavně o to, že lidi jsou strašně nevšímavý. ne o to, že hasiči letí někam pomáhat velkou rychlostí, ve které nezvládnou vozidlo.věřím tomu, že do křižovatky si přibrzdil, zapnul výstražné zařízení a podtlakovku (je na většině vozidel). jinak přeji upřímnou soustrast rodinným příslušníkům a kamarádům mrtvého řidiče a brzké vzpamatování se pro kolegy hasiče

janek ( 29. prosince 2008 14:41 )

Někdy Ti dobří kluci letí v zapalu pomoci zbytečně rychle. Semafory, ostré zatáčky, kde to "nevybírají" nebo nezvládají. A pak jsou neštěstí dvě. Mě učil dobrý učitel autoškoly : Plyn řídí srdce, brzdy mozek. Honza.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání