Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Česká policie zatkla čečenského mafiána

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK - 
20. prosince 2008
07:27

Česká policie zadržela v Praze mezinárodně hledaného Aliho Acajeva, který je podle agentury Interfax koordinátorem čečenských zločineckých struktur ve východní Evropě.

Píše o tom ve svém sobotním vydání deník Právo. Podle listu byl dvaačtyřicetiletý Acajev zadržen již 11. prosince na základě mezinárodního zatykače vydaného Ruskou federací. Nyní se rozhoduje o jeho vydání do Ruska, řekl deníku Petr Gruber z české kriminální policie. Aktivitami Acajeva v ČR se údajně zabývá i speciální Úřad pro odhalování organizovaného zločinu. Jeho mluvčí Pavel Hanták se k této informaci ale listu odmítl vyjádřit, připustil však, že Acajevovo jméno "není policistům z ÚOOZ neznámé".

Podle internetového vydání ruského deníku Izvestija žil Acajev v Praze s padělanými gruzínskými doklady pod jménem Revaz Levidze. Při zadržení u něho údajně zajistili policisté pistoli registrovanou na stejné jméno.

Agentura ITAR-TASS upozornila, že Acajev založil v 90. letech minulého století vyděračský gang, který má prý na svědomí loupežná přepadení a nájemné vraždy v Moskvě a okolí.

Acajev je již druhým mezinárodně hledaným občanem Ruské federace, kterého česká policie zadržela v rozmezí jednoho měsíce, dodává Právo.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání