Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Myslel si, že svou oběť zabil. Přesto s ní souložil!

Jiří Křenek
Jiří Křenek  (Autor: ČTK)
Autor: sta - 
16. prosince 2008
17:07

Zachránila si život tím, že po přepadení předstírala mrtvou. Dívku (18) letos v květnu přepadl v Litoměřicích Jiří Křenek (43).

Oběť napřed škrtil až upadla do bezvědomí. Přestože její tělo bylo bezvládné, Křenek s dívkou souložil a zněužil jí análně i orálně. Včera mu pražský odvolací vrchní soud potvrdil trest 10 let vězení.

Křenek napadl dívku 30. května večer na opuštěném místě. Strhl jí k zemi a začal svlékat. Marné byly snahy oběti ubránit se. Chtěla ho kopnout mezi nohy a do brady. Nic nepomohlo.

Když neuspěla, tak raději po škrcení dělala mrtvou. Křenek se jí snažil oživit. Podle obžaloby jí dokonce dával umělé dýchání a masáž srdce. "Tak to nechci, protože se musím udělat," mumlal při oživovacích pokusech. Potom dívku znásilnil a ukájel se dál.

Násilníka po činu zadrželi litoměřičtí strážníci. Krajský soud v Ústí nad Labem ho za pokus vraždy a znásilnění poslal na 10 let za mříže. Verdikt včera potvrdil i Vrchní soud v Praze. Mohl dostat víc. Pražský odvolací soud ale přihlédl k tomu, že odsouzený trpí chorobnou sexuální deviací.

Kromě vězení nyní čeká Křenka sexuologická léčba. Až cynicky zněla Křenkova slova obhajoby. "Jsem rád, že je v pořádku. Je mi to strašně líto," proněsl odsouzenec.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání