Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Podvodnice obrala invalidy i důchodce o statisíce

Manželé Šilerovi musí z důchodu splatit za podvodnici téměř 50 000
Manželé Šilerovi musí z důchodu splatit za podvodnici téměř 50 000  (Autor: Ondřej Čermák)
Autor: Ondřej Čermák - 
15. prosince 2008
05:00

Zhruba čtyřicet až padesát podvedených. Tolik lidí napálila Marcela Křížková (47) z Benešova nad Ploučnicí. Chtěli jí pomoci, ona z nich na oplátku vylákala statisíce.

Na kom vydělá, jí bylo úplně jedno. Neštítila si vzít peníze od starých lidí, invalidů, a obrala o ně dokonce ženu starající se o mentálně postiženého syna.

Marcela Křížková je dnes už bývalou zaměstnankyní společnosti Provident. Právě zde se všichni podvedení zadlužili. Většinou důvěřivé lidi dojímala příběhem o těžce nemocném manželovi. "Prý nemá peníze na operaci páteře a neví, co dělat. Slíbila, že nám půjčku bude pravidelně splácet. Nesplatila ale nic," vyprávěli manželé Šilerovi (65 a 66) z Benešova nad Ploučnicí.

Marcela Křížková si na ně půjčila třicet tisíc, teď tak musejí i s úroky splatit Providentu téměř padesát tisíc korun. "Chtěla si vzít půjčku i od naší známé, která je na invalidním vozíku. Naštěstí jí na to nekývla. Je to podle mě hyenismus," oprávněně se zlobila Alena Šilerová. Podle informací Blesku je mezi podvedenými dokonce žena z Děčína, která se stará o mentálně postiženého syna.

Policie už tento složitý případ rozmotává. "Zatím se nám přihlásilo osm podvedených, ale celkem jich bude mnohem víc," potvrdila policejní mluvčí Jarmila Hrubešová.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání