Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zapálil spolužáka, bude sedm měsíců sedět

sirka
sirka  (Autor: wikipedia)
Autor: ČTK - 
5. prosince 2008
11:11

Sedmiměsíční trest vězení uložil v pátek Okresní soud Plzeň - jih mladíkovi, který letos na jaře zapálil svého spolužáka. Student utrpěl popáleniny s doživotními následky.

Nepodmíněný trest odůvodnila soudkyně mimo jiné tím, že útočník nad svým jednáním ani neprojevil lítost, píše internetový server Novinky.cz.

Při praktickém vyučování studenti v dílnách v Blovicích se chlapci učili pracovat se soustruhem. Při odmašťování a čištění stroje na sebe jeden z nich nešťastnou náhodou převrhl kelímek s benzinem. Jeho spolužák ho pak zapálil zapalovačem.

I když spolužáci z hocha hned strhali hořící šaty, utrpěl popáleniny druhého a třetího stupně na 20 procentech těla, hlavně na obličeji, rukou a hrudníku. Osmnáctiletý mladík má podle znalců doživotní následky, je na tom špatně i psychicky. V létě nemůže na sluníčko ani do vody, v zimě zase nesmí na mráz. Při každém namáhavějším pohybu trpí bolestmi. Na těle musí nosit speciální bandáž a obličej mu zakrývá maska, uvedly Novinky.cz. Kvůli jeho špatnému psychickému stavu lékaři ani nedoporučili jeho výslech u soudu.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání