Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hoch zemřel na dětském hřišti, učitelka půjde sedět?

Hřiště
Hřiště  (Autor: Foto Blesk - Jiří rubeš)
Autor: ČTK - 
5. prosince 2008
10:49

Kvůli úmrtí čtrnáctiletého chlapce na školním hřišti v Kravařích na Českolipsku obvinila českolipská policie učitelku Hanu Mrázovou z místní školy.

Na hocha se loni 11. května zřítila basketbalová konstrukce. Učitelka tehdy zastupovala ředitelku školy, za ublížení na zdraví jí hrozí až pět roků vězení. Píše o tom dnešní Českolipský deník.

"Jako pověřená ředitelka školy řádně nezajistila kovovou konstrukci basketbalového stojanu, volně uloženého na školním hřišti," stojí v policejním usnesení.

"Tragédie se mě ohromně dotkla. Způsobila ji naprosto nešťastná shoda náhod a obvinění mě velmi překvapilo," řekla Mrázová deníku.

Obvinění učitelky překvapilo i matku tragicky zesnulého školáka. "Podle mne za to vůbec nemohla. Ve vedení školy byla krátce a nemohla zajistit vše," prohlásila matka. Podle ní mělo zajistit správné upevnění stojanů bývalé vedení školy a obec.

Čtrnáctiletý chlapec zemřel v sobotu 12. května v liberecké krajské nemocnici. Těžká a asi čtyři metry vysoká ocelová konstrukce ho o den dříve udeřila do čela a podlehl těžkým zraněním hlavy. Na konstrukci si hrál se svým kamarádem. "Našli způsob, jak se na ní houpat. Jeden ale seskočil a druhého konstrukce bohužel přimáčkla," řekl po tragédii starosta Kravař Vít Vomáčka. Myslí si, že na tragédii nenese vinu nikdo.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání